Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška sezono začela z nesrečnim porazom


Košarkarji Rogaške so sinoči začeli s svojo drugo sezono v drugi jadranski ligi. Pot jih je najprej vodila na črnogorsko Cetinje, kjer so na koncu izgubili le za eno točko.

Ekipa iz nekdanjega glavnega mesta Črne gore je najvišjo prednost 6 točk dosegla ob koncu prve četrtine. Razlika je v prvih minutah druge četrtine narasla na 16, potem pa so se Slatinčani prebudili in do glavnega odmora prišli znova na 6 točk zaostanka.

Cetinjčani so sredi tretje četrine znova povedli z dvomestno prednostjo, a so v drugem delu kvartala gostje znova pokazali boljšo predstavo in prišli na 52:50. Na začetku zadnje četrtine je Rogaška povedla za tri točke, a je sledila domača serija 14:0, trener gostov, Damjan Novaković pa je za zaustavitev domačega naleta porabil dve minuti odmora. V nekaj minutah so Slatinčani s 3:14 prišli na 69:69. Minuto pred koncem so s prostima metoma najboljšega strelca Rashuna Davisa povedli za dve točki, a so domači do zmage prišli s trojko z 8 metrov dobre pol minute pred koncem srečanja. Rogaška ni uspela obrniti potega dogodkov, kljub poskusoma Davisa.

Lovćen 1947 Cetinje : Rogaška 72:71 (17:11, 19:19, 16:20, 20:21)

Davis 23, Vašl 12, Tomić 11, …

V petek bo v Rogaški Slatini prva domača jadranska tekma, v goste pa prihaja mostarski Zrinjski. Srečanje se bo začelo ob standardnih 19.00.

*foto: Pavle Simović

club1946-premium-klik