Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 3. 9. 2018 (našli mrtvega, nasilje v družini, našli čez 100 sadik konoplje,…)


Dogodki, ki so jih v obdobju med 27. 8. in 3. 9. 2018 obravnavali policisti PP Šmarje pri Jelšah.

PONEDELJEK 27.8.2018

Na PP je prijavo podala oškodovanka v zvezi nasilja njenega partnerja nad njo. Ugotovljeno je bilo, da partner nad oškodovanko že dalj časa vrši psihično in fizično nasilje. Zaradi kršitev je bil kršitelju izrečen ukrep prepovedi približevanja oškodovani in njeni mladoletni hčerki. Oškodovanka se je naslednjega dne skupaj z hčerko odselila in je bila sprejeta v varno hišo. Zoper kršitelja bo podana kazenska ovadba na sodišče, kjer bo moral pojasniti svoje ravnanje.

TOREK 28.8.2018

Policisti so ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, tujega državljana. Ker je pri postopku bilo ugotovljeno, da je storil prekršek za katerega je zagrožena globa. Ker kršitelj –tujec pri sebi ni imel dovolj denarja, da bi globo poravnal na kraju mu je bilo zaradi zavarovanja plačila globe s sklepom odvzeto vozniško dovoljenje. Ko bo izdano globo poravnal, mu bo vozniško dovoljenje vrnjeno.

SREDA, 29.8.2018

Policisti so tega dne v zvezi suma kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami opravili dve hišni preiskavi in dvema osumljencema pri izvedbi le te zasegli različne vrste prepovedanih drog, ki so bile namenjene nadaljnjemu razpečevanju. Prepovedana droga je bila zasežena, zoper oba osumljenca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ČETRTEK 30.8.2018

Tega dne so bili policisti obveščeni, da je prišlo do delovne nezgode. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan s svojim delovnim strojem planiral zemljo. Pri delu se je delovni stroj prevrnil in voznika pod seboj pokopal. Občan je imel srečo, da je lahko prišel do svojega mobilnega telefona, s pomočjo katerega je obvestil svoje bližnje, kateri so ga rešili izpod delovnega stroja. Ker je bil občan poškodovan mu je bila nudena zdravniška pomoč na kraju, nakar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Celje. V dogodku je bila tuja krivda izključena, o dogodku pa bodo policisti obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Istega dne so policisti tukajšnje PP na težko dostopnem terenu v dobro urejenem nasadu našli več kot 100 sadik rastline prepovedane droge konoplje, v povprečju visoke do 2 m. Prepovedane sadike so bile odvzete, na kraju so bili zavarovani sledovi, zoper storilca pa sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PETEK 31.8.2018

Tega dne so bili policisti obveščeni, da je v bližini stanovanjske hiše bil najden moški, ki je na tleh ležal negibno. Na kraju je zdravniška ekipa ugotovila, da je moški mrtev. Pri opravljanju ogleda in zbranih obvestil ni bilo ugotovljenih sumljivih okoliščin, kljub temu pa je bila odrejena sanitarna obdukcija. Zaradi tega je bila stanovanjske hiša zapečatena. Ko bodo znane ugotovitve sanitarne obdukcije, bo podano poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

V preteklem tednu so policisti pri kontroli cestnega prometa ugotovili več voznikov, kateri so motorna vozila v cestnem prometu vozili pod vplivom alkohola. Od tega je enemu vozniku preizkus z alkotestom pokazal nad 0.52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Omenjenemu je bilo vozniško dovoljenje odvzeto na kraju in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na sodišče. Preostalim voznikom, ki je alkotest pokazal manj kot 0,52 mg/l pa so bila začasno odvzeta vozniška dovoljenja, na kraju pa so jim bili izdani plačilni nalogi.

Ker je mesec september pred nami in so se učencem in dijakom šolske počitnice zaključile pomeni, da se bodo le ti pojavljali kot različni udeleženci v cestnem prometu na poti v šolo in domov. Zaradi tega bodo policisti pogosteje opravljali kontrolo prometa v bližinah šol ter na poteh proti šolam. Pri tem opozarjajo vse udeležence v cestnem prometu, da vozijo strpno s prepisano hitrostjo ter da predvidijo udeležbo naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu. Zoper vse kršitelje bodo seveda ustrezno ukrepali.