Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 17. 9. 2018 (vnuk babici grozil s smrtjo, kričala pred trgovino, spor zaradi mladoletnega dekleta,…)

17. 9. 2018 10:15

Dogodki, ki so jih v obdobju med 10. 9. in 16. 9. 2018 obravnavali policisti PP Šmarje pri Jelšah.

10. 9. 2018 POŠKODOVANJE PARKIRANEGA AVTOMOBILA

Tega dne so bili obveščeni, da je neznani storilec v naselju Šmarje pri Jelšah pristopil do parkiranega tovornega avtomobila na katerem je poškodoval steklo na levih vratih ter levo vzvratno ogledalo. Na vozilu je nastala materialna škoda. V primeru, da bo ugotovljen storilec bo zoper njega podana kazenska ovadba na ODT Celje, v nasprotnem primeru pa kazenska ovadba zoper neznanega storilca.

PROMETNA NESREČA

Obveščeni so bili da se je v naselju Imeno zgodila prometna nezgoda med dvema voziloma. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v cestni promet. Na vozilih je nastala le materialna škoda. Na kraju je bil izdan plačilni nalog povzročitelju nezgode.

11. 9. 2018 NATOČIL GORIVO KATEREGA NI PLAČAL

Tega dne so bili obveščeni, da je neznani voznik osebnega avtomobila v svoje vozilo natočil gorivo na bencinskem servisu ne da bi poravnal natočeno gorivo. Z zbiranjem obvestil bodo poskušali ugotoviti storilca ter zoper njega podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

12. 9. 2018 PROMETNA NEZGODA Z UDELEŽBO PEŠKE

Tega dne se je v naselju Šmarje pri Jelšah zgodila prometna nezgoda v kateri je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce zbil mladoletno peško. Voznik osebnega avtomobila ni pustil mimo peške, katera je prečkala cesto pravilno na prehodu za pešce iz njegove leve strani. Peška na srečo ni zadobila hujših poškodb. Na kraju ji je nudila zdravniško pomoč dežurna zdravnica, katera jo je napotila v bolnico Celje na slikanje. Iz bolnice je bilo ugotovljeno da je peška zadobila lahke telesne poškodbe. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Istega dne so bili obveščeni da je bila voznica osebnega avtomobila udeležena v prometni nezgodi ko je voznica osebnega avtomobila zapeljala iz ceste in trčila v drog električne napeljave. Zaradi neprilagojene hitrosti sledi postopek pri prekrškovnem organu.

13. 9. 2018 NESREČA S KMETIJSKIM TRAKTORJEM

Obveščeni so bili, da se je zgodila nezgoda z kmetijskim traktorjem. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik kmetijskega traktorja ko je iz njega nameraval sestopiti pozabil potegniti ročno zavoro. Zaradi tega je kmetijski traktor pričel voziti po vinogradu pri tem pa z priključkom zbil voznika traktorja. Na kraju je poškodovanemu nudila zdravniško pomoč zdravnica, katera ga je napotila v bolnico Celje. Ugotovljeno je bilo, da je zadobil lahke telesne poškodbe. V zvezi tega bodo z poročilom obvestili ODT Celje.

14. 9. 2018 ZAGROZIL BABICI

Tega dne se je na PP oglasila občanka, katera je naznanila, da ji vnuk grozi, da jo bo ubil. Zoper storilca bo podana kazenske ovadba na ODT Celje. Osumljenec bo moral pojasniti sodnikom kaj ga je tako ujezilo, da je babici tako zagrozil.

PROMETNA NEZGODA

Obveščeni so bili, da se je zgodila prometna nezgoda v kateri je bil udeležen kombajn ter voznik osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je na vozilih nastala le materialna škoda. Na kraju je bila izdana globa vozniku kateri je povzročil nezgodo.

15. 9. 2018 KRŠEN JAVNI RED IN MIR NA JAVNEM KRAJU

Bili so obveščeni, da vinjena občanka pred trgovino kriči in zmerja drugo občanko ter se noče pomiriti. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občanka dejansko kršila javni red in mir na javnem kraju. Zaradi tega ji je bil na kraju izdan plačilni nalog.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

Tega dne so policisti opravljali kontrolo cestnega prometa. Pri tem je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je bil preizkušen z elektronskim alkotestom. Rezultat je pokazal, da je voznik kar globoko pogledal v kozarec. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan na sodišče obdolžili predlog. Sodniki bodo odločili, ali bo občan moral vozniško dovoljenje ponovno opravljati, plačati pa bo moral prepisano kazen.

16. 9. 2018 SPOR ZARADI MLADOLETNEGA DEKLETA

Bili so obveščeni občanke da jo je napadel znanec. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je spor nastal zaradi mladoletnice katera se ni vrnila domov. Ko jo je mati našla se je le ta sprla z fantom njene mladoletne hčerke. Ker je bilo na kraju ugotovljeno da sta oba kršila predpise Zakona o javnem redu in miru. Zaradi tega je bil na kraju obema kršiteljema izdan plačilni nalog.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

Pri rednem delu na terenu so policisti ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti pri čemer je bilo ugotovljeno, da je rezultat pokazal preko 0.56 mg/l. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Ker si voznik ni zagotovil prevoza domov v določenem času je bilo odrejeno pridržanje do 12 ur. Ker občan ni upošteval zakonitih ukazov policistov so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva s katerim je bil kršitelj obvladan in pripeljan na PP kjer se je izvedlo pridržanje. Zoper kršitelja bo podan obdolžili predlog na OS Celje. Sodnikom bo moral pojasniti zakaj je vozil pod vplivom alkohola. Prav tako pa je dobil plačilni nalog zaradi neupoštevanja zakonitih ukazov policistov.

PROMETNE NESREČE

V večernem času se je zgodila prometna nezgoda v katero so bila udeležena tri osebna vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila pred seboj spregledal voznika kateri je ustavil zaradi tega, ker je eno izmed vozil pred njim zavijalo levo. Na vseh treh vozilih je nastala materialna škoda. Vsi udeleženci so bili na kraju pregledani s strani dežurne zdravnice, katera hujših poškodb ni ugotovila, dva pa bosta obiskala zdravnika v bolnici Celje. Ugotovljeno je bilo, da sta zadobila lažje telesne poškodbe. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog zaradi prekratke varnostne razdalje.

V preteklem tednu so obravnavali še dve prometne nezgode v katerih so bili udeleženi vozniki osebnih vozil in živali (srne), ki so stekle na cesto v trenutku ko so se po njej pripeljali vozniki vozil. Na vozilih je nastala le materialna škoda. Svoje delo pa so morali opraviti tudi lovci, ki so poskrbeli za odstranitev poginjenih srn iz kraja.

club1946-premium-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X