Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 10. 9. 2018 (zaseg konoplje in traktorja, ilegaci, pozabil denar v bankomatu,…)

10. 9. 2018 19:23

Dogodki, ki so jih v obdobju med 3. 9. in 9. 9. 2018 obravnavali policisti PP Šmarje pri Jelšah.

4. 9. 2018 ZASEGLI NA VRTU POSAJENE SADIKE KONOPLJE

Policisti tukajšnje PP so dne 4. 9. 2018 med rednim delom na vrtu v bližini hiše občana Šmarja pri Jelšah opazili posajene sadike konoplje velikosti več kot 2 m. Sadike so bile zelo dobro negovane. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo so bile zasežene. Zoper kršitelja bo uveden prekrškovni postopek.

5. 9. 2018 ZASEG KMETIJSKEGA TRAKTORJA

Policisti so pri rednem delu v cestnem prometu kontrolirali voznika kmetijskega traktorja, kateri je le tega vozil brez vozniškega dovoljenja. Zaradi prekrška mu je bil kmetijski traktor zasežen, zagovarjati pa se bo moral pred sodiščem.

PRIJETI 4 ILEGALNI PRIBEŽNIKI

Istega dne so policisti na območju občine Bistrica ob Sotli na podlagi obvestila prijavitelja izsledili 4 ilegalne prebežnike – državljane Afganistana, ki so jih v nadaljnjem postopku nastanili v Azilni dom v Logatec.

6. 9. 2018 POVOZIL PSA

Tega dne smo bili policisti obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila na območju občine Bistrica ob Sotli povozil psa, ki je na kraju poginil. Na kraju samem so policisti odkrili lastnika psa, ki bo moral lastniku poškodovanega vozila poravnati škodo nastalo na vozilu. Ker pa pes ni bil pod nadzorstvom lastnika pa bo zoper lastnika uveden prekrškovni postopek.

8. 9. 2018 POZABIL DENAR V REŽI BANKOMATA

Dne 8. 9. 2018 v večernem času je prijavitelj na bankomatu na območju občine Podčetrtek dvignil denar, katerega pa je po opravljeni transakciji pozabil v reži bankomata. Čez nekaj časa se je vrnil nazaj na mesto, vendar denarja na bankomatu ni bilo več. V zvezi tega policisti zbiramo obvestila v zvezi suma kaznivega dejanja zatajitve, po vseh zbranih obvestili, bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo.

DVE PROMETNI NESREČI, ENA IZMED UDELEŽENK JE BILA HUJE TELESNO POŠKODOVANA

Tega dne so policisti obravnavali dve prometni nesreči. V prvi prometni nesreči je bil vzrok le te neprilagojena hitrost, oba udeleženca sta bila lažje telesno poškodovana. V drugi prometni nesreči je bil vzrok prometne nesreče nepravilna vožnja s kolesom, udeleženka pa je bila huje telesno poškodovana. Povzročiteljem so bile izdane globe za prekrške.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X