Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 5. 9. 2018 (ni plačal goriva, prijetje osebe po tiralici, vozil močno pijan,…)


Nekateri dogodki, ki so jih policisti obravnavali med 29. 8. in 4. 9. 2018, na območju Policijske postaje Šentjur.

Ni plačal goriva

Na bencinskem servisu Mol Dramlje je prišla stranka, ki je v svoje vozilo natočila goriva. Ker ni imela denarja , se je z uslužbenci dogovoril, da bo gorivo plačal naknadno. Pri tem se je pisno zavezal, da bo dolg poravnal. Po opisanem dejanju ga ni bilo več na bencinski servis in goriva ni plačal. Zaradi storjene goljufije so odgovorni na BS podali predlog za pregon storilca tega dejanja.

Prepir med varovanci

Dne 29. 8. 2018 so policisti intervenirali v Dramljah, kjer je prišlo do prepira med varovanci s posebnimi potrebami. Policisti so ugotovili, da je prepiranje in prerivanje bilo blažjega značaja. O dogajanju je bil obveščen lokalni CSD.

Zaseg prepovedanih substanc

V Šentjurju so policisti izvedeli dve hišni preiskavi. V obeh primerih so bile najdene in zasežene prepovedane substance, ki škodujejo psihofizičnemu stanje uživalcev. Zaradi suma preprodaje prepovedanih drog bo zoper znana osumljenca podana kazenska ovadba.

Tatvina priklopnika

V noči na 30. 8. 2018 je neznanec prišel pred stanovanjsko hišo v Unišah in odtujil lahek priklopnik znamke Sorepol Neptun. Z dejanjem je storilec oškodoval lastnika za okoli 700 €. Policisti o tatvini zbirajo obvestila. Naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o dejanju, da o tem obvestijo PP Šentjur.

Prijetje osebe po tiralici

Policisti PP Šentjur so 26. 8. 2018 legitimirali in prijeli osebo zoper katero je bila izdana tiralica in ga na tej podlagi odpeljali na prestajanje zaporne kazniv v zapore Maribor.

Vlom

V noči na 01.09.2018 je neznanec vlomil v gradbeni kontejner v Gorici pri Slivnici in odtujil več gradbenega orodja. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 2000 €. Naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju, da obvestijo tukajšnjo policijsko postajo.

Zaseženo vozilo

V popoldanskih urah 1. 9. 2018 so policisti kontrolirali voznika, ki mu je sodišče že odvzelo vozniško dovoljenje. V času veljavnega ukrepa prepoved vožnje je vozil osebni avtomobil in hkrati vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal rezultat 1,19 mg/l alkohola v organizmu po izdihanem zraku. Vozniku je bilo vozilo zaseženo, končno kazen pa bo izreklo sodišče.

Varna pot v šolo

V ponedeljek, 3. 9. 2018 se je pričelo novo šolsko leto. Številni policisti PP Šentjur pri Celju, člani rdečega križa – območnega združenja Šentjur, člani Kluba starodobnikov »Večno mladi« in zaposleni iz Zdravstvenega doma Šentjur so bili prisotni v bližinah šol in pri prehodih za pešce, kjer nudijo pomoč šolarjem. Kljub povečanem nadzoru in previdnosti voznikov, so se v jutranjem času zgodile kar tri prometne nesreče. Hkrati vsakodnevno, kljub povečanem nadzoru, še vedno zaznavamo prekoračene hitrosti nekaterih voznikov v bližinah šol. V tem tednu bomo policisti izvedli tudi poostren nadzor nad tehnično brezhibnostjo vozil za prevoz otrok. Nadaljevali bomo z izvajanjem mnogih preventivnih aktivnosti, kot so obiski prvošolcev, sprehodi po varnih poteh v šolo in prisotni bomo na uvodnih sestankih s starši, vse v cilju ozaveščanja in največje možne varne udeležbe otrok v prometu. Voznike ponovno pozivamo k umirjanju hitrosti v naseljih, še posebej v bližinah šol in k spoštovanju določil o prepovedi uporabi mobitelov med vožnjo, saj takšna ravnanja dokazano vplivajo na zbranost med vožnjo.