Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otroci z LU Rogaška Slatina preživeli lepe avgustovske dneve (foto)


V avgustu je Ljudska univerza Rogaška Slatina kot partner projekta Večgeneracijski center Socio, v katerem so sofinancirani programi tudi za druženje in medgeneracijsko sodelovanje otrok, organizirala brezplačne celodnevne počitniške aktivnosti.

Tudi tokrat je bil poudarek na gibanju in ustvarjanju. Iz Kluba Perun jih je obiskal Elio Artič, s katerim so otroci uživali v družabno-športnih igrah.

Obiskali so jih tudi policisti Policijske postaje Rogaška Slatina, ki so jim predstavili poklic policista ter otrokom pokazali, kakšna oprema spremlja policista ob vsakdanjem delu.

pocitnice_lurs_avgust_2018_kolaz1

Večgeneracijski center v Rogaški Slatini povezuje več generacij in zato so otroci obiskali Pegazov dom v Rogaški Slatini ter skupaj z stanovalci preživeli aktiven skupni čas tudi v sodelovanju Centra ponovne uporabe v medgeneracijskih delavnicah.

Da se lahko marsikaj drug od drugega naučimo in se veselimo vsakega trenutka, so otroci pokazali tudi v skupnem prepevanju pesmi in plesu. Svojo ustvarjalnost so otroci krepili in izražali skozi izdelovanje “lurskotov” iz odpadnega materiala, izdelovali so zapestnice ter barvali obeske. Na stopnišču LURS so pripravili razstavo slik in risbic, ki so jih otroci s ponosom pokazali staršem ob odhodu domov.

pocitnice_lurs_avgust_2018_kolaz2

Iz Zdravstvenega doma Šentjur jih je obiskal Jernej Gregurić, ki jim je v sklopu izvajanja vzgoje za zdravje na terenu pripravil poučno delavnico, kako se zaščititi pred soncem v vročih dnevnih. Zadnji dan druženja so otroci preživeli z vodnimi aktivnostmi.

LURS tudi v prihodnje pripravlja brezplačne aktivnosti za otroke – naslednje bodo že med jesenskimi počitnicami.

*foto: LURS