Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Osrednja slovesnost ob prazniku Občine Šentjur 2018: to so občinski nagrajenci (foto, video)


 V ponedeljek smo skupaj obeležili praznik občine Šentjur, ki je minil v znamenju številnih nagrad in dobre glasbe. Zvečer je namreč v telovadnici Osnovne šole Hruševec potekala slavnostna seja s podelitvijo občinskih priznanj.

Zbrane je ob tej priložnosti nagovoril šentjurski župan Marko Diaci, ki se je sprehodil čez Šentjur skozi oči Gustava Ipavca in se spraševal, kako bi skladatelj na mesto gledal danes. Kritičen je bil do razvoja vrednot, ki stremijo vedno bolj k individualizmu namesto k povezovanju, vendar pa vsaka lokalna skupnost potrebuje izjemne posameznike, ki stremijo k boljši kvaliteti življenja v občini. Ob tej priložnosti se je tudi poklonil in zahvalil prejemnikom priznanj in poudaril, da ceni njihov trud.

New Swing Quartet
New Swing Quartet

Oder je zavzel tudi Peter Misja, župan Občine Podčetrtek, ki je Šentjurčanom čestital ob prazniku, hkrati pa je pozdravil svežo energijo v političnih vrstah. Oba župana si namreč prizadevata za to, da bi kozjanske občine še naprej rasle in bi bile bolj slišane na državni ravni. Spregovorila pa je še ena posebna gostja, Zorica Mitrović, predsednica skupščine Občine Požega. Toplo je pozdravila sodelovanje med obema občinama in Šentjurju zaželela še veliko priložnosti za rast in razvoj, ob čemer je izpostavila pomembnost dobrih medsebojnih odnosov.

Za glasbeni program je poskrbel Big band Šentjur, ki je stopnjeval napetost med razglasitvijo samih nagrad. Najprej so priznanja prejeli mladi z najbolj izstopajočimi dosežki v času osnovnega šolanja. Gre za najboljše učence od šestih šol v šentjurski občini, med drugim tudi Šolski center Šentjur in Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur. Med mlade in nadebudne nagrajence sodijo Nika Škornik (OŠ Slivnica pri Celju), Ana Kozamernik (OŠ Dramlje), Staš Dimov (OŠ Planina pri Sevnici), Janja Flis (OŠ Hruševec Šentjur), Valentin Romih (OŠ Franja Malgaja Šentjur), Valentin Romih (OŠ Franja Malgaja Šentjur), Nika Zabukovšek (OŠ Blaža Kocena Ponikva), Martin Pevec (Šolski center Šentjur) in Ambrož Leban (Glasbena šola Šentjur).  Za svoje dosežke so prejeli pisno priznanje in knjižno nagrado.

Občina Šentjur je podelila še osrednja pisna priznanja izjemnim posameznikom za njihov prispevek h kvaliteti življenja v občini. Prvo priznanje je šlo v roke talentiranega glasbenika Petra Tovornika, ki je že davno presegel lokalno raven, a njegovo srce še vedno utripa za Šentjur. Občina se je poklonila tudi vinogradniku Francu Pevcu za dolgoletno delovanje v dobrobit Šentjurja. Priznanje je prejel tudi Zdenko Horvat, sicer dolgoletni predsednik Območne podjetniške zbornice Šentjur.

Posebno priznanje je šlo v roke dr. Ludvika Karničarja
 dr. Ludvik Karničar
dr. Ludvik Karničar

Posebno priznanje pa je prejel dr. Ludvik Karničar, ki je zaslužen za to, da so letos v Gradcu postavili velik nagrobnik v spomin na šentjurskega skladatelja in zdravnika Benjamina Ipavca. Gre za dokaz, da lahko tudi posameznik ponese dober glas o Šentjurju in slovenstvu v svet, za kar si Karničar zasluži tudi priznanje.

Poklonila se mu je tudi vokalna skupina 7 de’ci, ki je zapela Ipavčevo slavno pesem Slovenec sem. Po uradnem delu pa je za glasbo poskrbel New Swing Quartet ob 50-letnici ustanovitve.

V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate del županovega nagovora ob prazniku Občine Šentjur.

Poleg tega pa vas vabimo tudi k ogledu fotogalerije s slavnostne akademije.

T . O.