LU Rogaška Slatina ponovno uspešna na področju mednarodnih projektov

4. 9. 2018 12:22

Ljudska univerza Rogaška Slatina je že kar nekaj časa zelo aktivna na področju mednarodnih projektov. Nič drugače ne bo tudi v naslednjih letih, saj je bila organizacija tudi letos uspešna kar pri sedmih prijavah na Erasmus + projekte.

Kot koordinatorica bo univerza delovala v dveh projektih, in sicer projektu usposabljanja zaposlenih in predavateljev, v sklopu katerega bodo na LURS izvedli številne strokovne oglede pri organizacijah v tujini, ki se ukvarjajo z izvajanjem izobraževalnih programov  z mednarodnimi udeleženci. Posebej pa je razveseljivo dejstvo, da so bili na LU Rogaška Slatina uspešni tudi pri prijavi na Erasmus + projektu strateških partnerstev.

Tako bo univerza prihodnja tri leta vodila projekt z naslovom Bringing Sport to Children with Special Needs, v sklopu katerega bodo skupaj s partnerji razvijali priročnik in spletno aplikacijo, ki bo učiteljem, športnim trenerjem, staršem ter ostalim zainteresiranim s pomočjo praktičnih primerov olajšalo vključevanje otrok s posebnimi potrebami v športne aktivnosti, obenem pa bo projekt v sodelujočih državah, Sloveniji, Portugalski, Grčiji, Hrvaški, Španiji, na Poljskem ter širše, promoviral večje povezovanje in vključevanje šol in otrok s posebnimi potrebami z lokalnimi športnimi organizacijami. V Sloveniji je univerza k sodelovanju v projektu povabila tudi JVIZ III. OŠ Rogaška Slatina ter Kondicijsko trenerstvo Elio Artič s.p.

S tem pa mednarodno udejstvovanje ljudske univerze še zdaleč ni končano. Kot partnerica bo organizacija sodelovala še v petih drugih mednarodnih Erasmus + projektih. Eden takšnih je projekt Generations in Interactions, v katerem bodo skupaj s partnerji proučevali in ustvarjali nove pristope na področju medgeneracijskega sodelovanja, v projektu Mr. Winston bodo partnerji razvili inovativno metodo učenja angleškega jezika s pomočjo pogovornih okenc, medtem ko bodo v projektu Bracket razvijali izobraževalne module za poklicne šole, ki bodo poskrbele za večjo povezanost učnih vsebin s potrebami tehnologije na trgu dela. S pomočjo projekta Digital@dults.eu bodo partnerji primerjali in izmenjevali primere dobrih praks za izboljševanje digitalnih veščin neprivilegiranih odraslih, v sklopu mednarodnega projekta GOAL pa bodo partnerji izmenjevali primere dobrih praks na področju spodbujanja oseb v tretjem življenjskem obdobju k aktivnem življenjskem slogu. Med zadnjimi odobrenimi projekti pa je bil tudi projekt z naslovom Compare Digital Curricula for Health and Social Care Education, v sklopu katerega bo univerza skupaj s partnerji izmenjevala primere dobrih praks na področju e-učenja v programih socialne oskrbe v izobraževanju odraslih.

Ljudska univerza Rogaška Slatina tako tudi letos dokazuje, da ni le izobraževalna organizacija z najdaljšo tradicijo na področju izobraževanja odraslih na lokalnem področju, ampak tudi najbolj mednarodno in inovativno naravnava institucija, ki s pomočjo mednarodnih projektov skrbi za razvoj izobraževalnih programov in gre v korak s potrebami na trgu dela.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 0,719 seconds.