Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

LU Rogaška Slatina ponovno uspešna na področju mednarodnih projektov


Ljudska univerza Rogaška Slatina je že kar nekaj časa zelo aktivna na področju mednarodnih projektov. Nič drugače ne bo tudi v naslednjih letih, saj je bila organizacija tudi letos uspešna kar pri sedmih prijavah na Erasmus + projekte.

Kot koordinatorica bo univerza delovala v dveh projektih, in sicer projektu usposabljanja zaposlenih in predavateljev, v sklopu katerega bodo na LURS izvedli številne strokovne oglede pri organizacijah v tujini, ki se ukvarjajo z izvajanjem izobraževalnih programov  z mednarodnimi udeleženci. Posebej pa je razveseljivo dejstvo, da so bili na LU Rogaška Slatina uspešni tudi pri prijavi na Erasmus + projektu strateških partnerstev.

Tako bo univerza prihodnja tri leta vodila projekt z naslovom Bringing Sport to Children with Special Needs, v sklopu katerega bodo skupaj s partnerji razvijali priročnik in spletno aplikacijo, ki bo učiteljem, športnim trenerjem, staršem ter ostalim zainteresiranim s pomočjo praktičnih primerov olajšalo vključevanje otrok s posebnimi potrebami v športne aktivnosti, obenem pa bo projekt v sodelujočih državah, Sloveniji, Portugalski, Grčiji, Hrvaški, Španiji, na Poljskem ter širše, promoviral večje povezovanje in vključevanje šol in otrok s posebnimi potrebami z lokalnimi športnimi organizacijami. V Sloveniji je univerza k sodelovanju v projektu povabila tudi JVIZ III. OŠ Rogaška Slatina ter Kondicijsko trenerstvo Elio Artič s.p.

S tem pa mednarodno udejstvovanje ljudske univerze še zdaleč ni končano. Kot partnerica bo organizacija sodelovala še v petih drugih mednarodnih Erasmus + projektih. Eden takšnih je projekt Generations in Interactions, v katerem bodo skupaj s partnerji proučevali in ustvarjali nove pristope na področju medgeneracijskega sodelovanja, v projektu Mr. Winston bodo partnerji razvili inovativno metodo učenja angleškega jezika s pomočjo pogovornih okenc, medtem ko bodo v projektu Bracket razvijali izobraževalne module za poklicne šole, ki bodo poskrbele za večjo povezanost učnih vsebin s potrebami tehnologije na trgu dela. S pomočjo projekta [email protected] bodo partnerji primerjali in izmenjevali primere dobrih praks za izboljševanje digitalnih veščin neprivilegiranih odraslih, v sklopu mednarodnega projekta GOAL pa bodo partnerji izmenjevali primere dobrih praks na področju spodbujanja oseb v tretjem življenjskem obdobju k aktivnem življenjskem slogu. Med zadnjimi odobrenimi projekti pa je bil tudi projekt z naslovom Compare Digital Curricula for Health and Social Care Education, v sklopu katerega bo univerza skupaj s partnerji izmenjevala primere dobrih praks na področju e-učenja v programih socialne oskrbe v izobraževanju odraslih.

Ljudska univerza Rogaška Slatina tako tudi letos dokazuje, da ni le izobraževalna organizacija z najdaljšo tradicijo na področju izobraževanja odraslih na lokalnem področju, ampak tudi najbolj mednarodno in inovativno naravnava institucija, ki s pomočjo mednarodnih projektov skrbi za razvoj izobraževalnih programov in gre v korak s potrebami na trgu dela.