Kozjanski sejem 2018 (foto, video)

10. 9. 2018 14:34

Od petka pa vse do nedelje, od 7. do 9. septembra, se je v Kozjem pod imenom Kozjanski sejem odvil pester nabor dogajanja. Poleg podjetniškega sejma, Kozjanske tržnice, Kozjanske odprte kuhinje ter zabave za mlade z DJ-jem ter velike veselice, je bilo poskrbljeno še za najrazličnejše spremljevalno dogajanje.

sejem4Kozjanci so upravičeno ponosni na svoje korenine in svoje zgodbe z veseljem delijo z vsemi, ki jih pridejo obiskat. Prav to pa je bil tudi glavni povod za odločitev, da so ponovno pristopili k organizaciji Kozjanskega sejma. Dogodek, ki je v Kozjem pisal večletno bogato in pestro zgodbo, je v svojem bistvu ohranil prvotno poslanstvo promocije lokalnega gospodarstva in širjenje uspešnih zgodb domačih obrtnikov, v novi organizaciji pa so mu dodali tudi novo preobleko.

Od petka pa vse do nedelje, od 7. do 9. septembra se je tako v Kozjem odvil pester nabor dogajanja. Sobotno sejemsko dogajanje se je začelo z uradno otvoritvijo, na kateri sta zbrane nagovorila županja Kozjega Milenca Krajnc ter gospodarski minister Zdravko Počivalšek, za kulturni program pa so poskrbeli člani Folklorne skupine Kozje ter Godba iz Senovega.

sejem2

Pestro vikend dogajanje je vsebovalo od športnih iger, zabavnega dogajanja za mlade z vrhunsko DJ-zabavo, kulturnega programa in otroških delavnic pa vse do podjetniškega sejma v sklopu katerega so omogočili promocijo uspešnih podjetniških zgodb. Kozjanska tržnica je ponujala obsežno in pestro sejemsko dogajanje, v okviru katerega je bilo predstavljeno vse dobro, kar ponujajo domači pridelovalci iz Kozjanske regije, in sicer se je na stojnicah zbrala pestra ponudba domačih izdelkov, od hrane in pijače vse do izdelkov tradicionalnih obrti.

V Kozjem so v okviru sejma pripravili tudi Kozjansko kuhinjo, kjer so brbončice obiskovalcev razvajali izbrani ponudniki hrane in pijače, poleg vsega omenjenega pa je bil Kozjanski sejem tudi poln zanimivih gostov in poučnih predavanj, v soboto pa je bilo v večernih urah poskrbljeno še za veselico z ansamblom Toneta Rusa.

Otvoritvenemu govoru županje in ministra prisluhnite v videu:

Še nekaj fotografij (če slik ne pokaže, kliknite na praznino):

K. C.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
274 queries in 3,997 seconds.