Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jutri še zadnja akcija “Očistimo Slovenijo” – preverite lokacije


Jutri bo po celotni Sloveniji potekala še zadnja vseslovenska akcija Očistimo Slovenijo. V akciji bodo sodelovale tudi občine z območja Kozjanskega in Obsotelja.

Če se akciji želite pridružiti, lahko vse informacije o lokacijah v določeni občini najdete tukaj (klik) ali pa s klikom na spodnji zemljevid.

Jutri, 15. septembra 2018 bo tretjič (in zadnjič) v zgodovini Slovenije organizirana nacionalna prostovoljska čistilna akcija. “Še zadnjič” je zaveza in spodbuda, da čistilne akcije prenehajo simbolizirati poglavitno in edino okoljevarstveno aktivnost Slovenk in Slovencev.

Akcija Očistimo Slovenijo 2018 bo letos tako predvsem svež in čist začetek za vedno čisto Slovenijo, ki jo bomo dosegli z zmanjševanjem, ločenim zbiranjem in ponovno uporabo odpadkov.

Namen letošnje akcije ni le čiščenje, veliko večji poudarek bo na ozaveščanju o boljšem ločenem zbiranju odpadkov ter nenazadnje tudi o preprečevanju nastajanja odpadkov.

Cilji akcije so:

  1. Na dan akcije očistimo čim več divjih odlagališč in Sloveniji omogočimo, da ponovno »zadiha«!
  2. Na vseh ravneh (nacionalno in regionalno) skrbimo za osveščanje o trajnostnem življenju ter še posebej preventivi smetenja.
  3. Aktivno osveščamo o naših 4 ključnih področjih delovanja: zero waste filozofiji, pomenu ponovne uporabe izdelkov in njihovih surovin, preprečevanju smetenja ter borbi proti zavrženi hrani.
  4. Navdušiti vse Slovence, da poslanstvo skrbnega ravnanja do okolja ter odnosa do njega prenašajo med svoje družine, prijatelje, znance, poslovna partnerje itd. ter s svojim zgledom navdihujejo vse generacije, ki jim sledijo!

Na tej povezavi (klik) lahko preko iskalnika najdete vse informacije o poteku akcije v določeni občini. Informacije pa lahko pridobite tudi s klikom na spodnji zemljevid.

ocistimo-slovenijo-2018
Informativni zemljevid akcije Očistimo Slovenijo 2018 (klik)

club1946-premium-klik