Čuki v Šmarju navdušili publiko (foto, video)

22. 9. 2018 12:12

Z njimi smo odraščali, kupovali njihove kasete in zgoščenke, se navduševali ob izidih novih albumov in, želeli ali ne, znali zagotovo vsaj eno njihovo uspešnico zapeti tudi na pamet.

Čuki so se medtem postarali za 30 let, član ali dva sta se zamenjala, a še vedno so tu. Od z otroško igrivostjo prežetih skladb, humornih in ljubezenskih melodij do nežnih balad – Čuki vedo, kako navdušiti vse generacije in zato so jih organizatorji dogodkov s šmarske knjižnice pripeljali v Šmarje.

cuki_album_nalicubelasolza2
Debitantski album Na licu bela solza izdan leta 1990.

Zgodba se prične leta 1988, ko se Jože Potrebuješ, Marko Vozelj, Vinko Cankar in Marjan Malovrh odločijo, da bodo pričeli sodelovati. Dve leti kasneje izide Na licu bela solza, debitantski studijski album.

Leta se vrstijo, z njimi tudi številne uspešnice in festivali, Čuki tako danes praznujejo že 30 let glasbenega ustvarjanja. V teh letih se je spreminjala tudi zasedba, ki jo trenutno sestavljajo Jože Potrebuješ (vokal, kitara), Jernej Tozon (vokal, ritem kitara), Matjaž Končan (klaviature, harmonika) in Miha Novak (bas kitara).

Le dva dni pred uradnim začetkom jeseni so Čuki dodobra razgreli tudi dvorano Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah.

Kar dve uri so v intimnem vzdušju preigravali mlade in tiste malo starejše uspešnice, na oder so povabili tudi gledalce – kaj so prepevali si oglejte v spodnjem posnetku, morda med njimi najdete tudi sebe!

Nenehna komunikacija s publiko, pozitiva in odprtost Čukov nikogar ni pustila ravnodušnega.

Kljub 30. obletnici Čuki ne nameravajo upočasniti, drvijo s hitrim tempom naprej in se že pripravljajo za praznovanje svoje obletnice, ki bo 11. novembra v Cankarjevi dvorani v Ljubljani.

Nekatere uspešnice, ki smo jih lahko slišali na koncertu:

Oglejte si tudi fotogalerijo.

Tina Fajs

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X