Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju pridobili nove športno rekreacijske površine ter postajališče za avtodome (foto, video)


V občini Šmarje pri Jelšah so svojemu namenu uradno predali novo zgrajeni kolopark (pumptrack) v Športnem parku Šmarje pri Jelšah,  igrišče za vaje za moč (streetworkout orodje) in plezalno balvano, prav tako pa so v istočasno namenu predali tudi urejena postajališča za avtodome.

smarje1

Občine Kozje (kot vodilni partner), Rogatec in Šmarje pri Jelšah so s projektom UREDITEV ŠPORTNO REKREACIJSKIH POVRŠIN V URBANIH SREDIŠČIH uspele na 1. javnem pozivu za izbor operacij iz naslova podukrepa »Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost« za izvajanje Strategije lokalnega razvoja LAS Obsotelje in Kozjansko v obdobju 2017-2019 (poziv LAS). Skrajšano ime projekta (akronim) je: “ŠPORT JE IN”, v sklopu tega pa so v Šmarju pri Jelšah zgradili pumtrack oziroma kolopark ter novo igrišče z orodji za izvedbo vaj z lastno težo.

KOLOPARK

smarje37Zavod Aliansa iz Ljubljane je konec meseca avgusta 2018 na podlagi pridobljenega gradbenega dovoljenja za nezahtevni objekt pričel z izgradnjo koloparka, asfaltnega pumptruck poligona, v športnem parku v Šmarju pri Jelšah.

Kolopark se je v največji meri prilagodil obliki razpoložljive površine. Razteza se na 700 m² površine in ima 200 m² asfaltne vozne površine. Skupno ima osem nagnjenih zavojev oziroma band. Poleg zavojev poligon sestavljale enojne, dvojne in trojne grbine, kar omogoča atraktivno izkušnjo tudi za bolj izkušene uporabnike, a hkrati ne bo preprečevalo uporabe manj izkušenim uporabnikom.

Poleg pumptrack poligona je urejena še makadamska dostopna pot, postavljeni sta dve macesnovi parkovni klopi in dve informativni tabli z opisi varnostnih pravil in opisi pravilnega načina vožnje. Dela so bila v skladu s pogodbo končana do 15. septembra, naložba pa je stala 28.087 evrov.

IGRIŠČE IN PLEZALNA BALVANA

smarje42

BSS proizvodno podjetje, d.o.o. je v začetku septembra 2018 na podlagi pridobljenega gradbenega dovoljenja za nezahtevni objekt pričelo s postavitvijo orodja za vaje za moč in plezalnega balvana v športnem parku v Šmarju pri Jelšah.

Na območju 150 m2 površine je poleg plezalnega balvana za otroke postavljeno tudi različno orodje za vaje in moč (dvojna bradlja, drog – osmerček, lestev s krogi, orodje za trebušnjake…). Orodje je namenjeno vadbi za odrasle in otroke od 10 leta starosti naprej, v spremstvu oz. pod nadzorom polnoletnih oseb pa bo uporaba dovoljena tudi mlajšim. Poleg postavitve orodja in plezalnega balvana, je urejeno še varnostno nasutje s pranim prodcem, postavljene so še štiri klopi ter informativna tabla. Dela so bila v skladu s pogodbo prav tako končana do 15. septembra, vrednost naložbe pa znaša 15.235 evrov.

V sklopu otvoritve omenjenih novo pridobljenih športnih površin so otvorili še novo zgrajena postajališča za avtodome ter parkirišče ob omenjenih pridobitvah.

V sklopu otvoritve sta zbrane nagovorila župan Šmarja Stanislav Šket ter župan Mirne in pobudnik ureditve postajališča za avtodome Dušan Skerbiš, za kulturni program pa so poskrbeli otroci Vrtca Šmarje in učenka OŠ Šmarje.

Kaj sta ob otvoritvi povedala govornika prisluhnite v videu.

Nekaj fotografij si oglejte v fotogaleriji:

K. C.