Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Srečanje na mostu v Sedlarjevem 2018 (foto, video)


V nedeljo so na mostu v Sedlarjevem obeležili 14. obletnico ustanovitve Turistične cone Sotla, doline Izvirov zdravja in v ta namen pripravili že 14. srečanje med vasema Sedlarjevo v občini Podčetrtek in Plavić v občini Zagorska sela.

most1

Pred šestnajstimi leti sta se občini Podčetrtek in Zagorska Sela dogovorili o vzpostavitvi posebne turistične cone, ki obsega naselja v maloobmejnem pasu od jeza na nekdanjem Vonarskem jezeru pri naselju Vonarje v Sloveniji in Harina Zlaka na hrvaški strani, do maloobmejnega prehoda Sedlarjevo na slovenski oz. Plavič na hrvaški strani.

V sled tega je bila pred štirinajstimi leti ustanovljena “Turistična cona Sotla – dolina izvirov zdravja”, ki je popotnikom in izletnikom na pešpoteh, kolesarskih stezah in vodnih poteh, vse od takrat olajševala prečkanje državne meje ter s tem delala potepanje med posameznimi zanimivostmi območja še prijetnejše. Da pa se obmejna območja zelo dobro razumejo in povezujejo, dokazuje tudi vsakoletno srečanje na mostu prijateljstva v Sedlarjevem, ki je letos potekalo že štirinajsto leto zapored.

most4Poleg župana občine Podčetrtek Petra Misje in načelnice Zagorskih Sel Ksenije Krivec Jurak so bili na srečanju prisotni tudi visoki gostje z obeh strani Sotle, zbrane pa so nagovorili slovenski minister za gospodarski razvoj Zdravko Počivalšek, Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar in član hrvaškega sabora Siniša Hajdaš Dončić. Vsi govorniki so menili, da Sotla ni nikoli razdvajala, ampak združevala, zato se bodo še naprej trudili za ohranjanje tovrstnih srečanj in dobrih medsosedskih odnosov, prav tako pa so se skozi govore dotaknili revitalizacije Vonarskega jezera in ureditev železniške povezave med Imenim in Savskim marofov, saj bi s skupnimi projekti že dodatno zaživeli in dokazali, da se s skupnimi močmi zmore marsikaj.

Kaj so gostje povedali na mostu v Sedlarjevem prisluhnite v videu.

Oglejte si še fotogalerijo z dogodka:

K. C.