Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku za novega častnega občana, v Šentjurju pomisleki


Na seji Občinskega sveta Občine Podčetrtek so sprejeli sklep o letošnjih nagrajencih ob občinskem prazniku. 

Občina bo tako dobila novega častnega občana, kar bo postal Zdravko Počivalšek, trenutno še poslanec SMC v Državnem zboru in minister za gospodarstvo v odhodu oz. najverjetneje še naprej minister za to področje.

Plaketo bodo podelili Hiši vin Emino oz. Kmetijski zadrugi Šmarje pri Jelšah, ki je njena lastnica.

Priznanje občine bo prejela Marija Križan, denarno nagrado pa Prostovoljno gasilsko društvo Imeno, ki je nedavno obeležilo 110 let delovanja.

Jutri bo v Šentjurju seja komisije, ki je pristojna za določanje občinskih nagrad. V obravnavi bosta tudi dva predloga za častna občana, in sicer za nekdanjega župana Jurija Malovrha in Cveta Erjavca, ki je dolga leta vodil mestno krajevno skupnost.

Član komisije Jože Korže iz SDS se namreč ne strinja, da so pod predlog za Erjavca podpisani tudi nekateri člani komisije in obenem predlaga ustrezno spremembo razpisa. Korže še dodaja misel, da se zdi, da postajajo nagrade občanom nekaj samoumevnega, da so se z leti razvrednotile in postale same sebi namen.

Trenutna častna občana Šentjurja sta Janez Šmid, nekdanji zdravnik in zbiratelj zgodovinskega gradiva, ki je razstavljeno v dveh spominskih sobah na Planini pri Sevnici in Mihael Bučar, najbolj zaslužen za bogato gradivo Muzeja Južne železnice v Šentjurju.

Preberite si: utemeljitvi za nova častna občana Šentjurja (klik!)