Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Premestitev duhovnikov tudi v nekaterih župnijah Kozjanskega in Obsotelja


Ta mesec se po vseh slovenskih škofijah dogajajo razrešitve in premestitve duhovnikov iz ene župnije v drugo. Temu vsled bodo nekaj sprememb deležne tudi nekatere župnije celjske škofije.

Pred dnevi je svoj odstop papežu ponudil tudi celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek.

Spremebe v župnijah so se zgodile bodisi zato, ker so se “odpovedali župniji”, bodisi zato, ker so bili “razrešeni” in imenovani v drugo župnijo.

Vsak župnik je z odlokom postavljen v župnijo in ima pravico do stalnosti, zato se duhovnik pri premestitvah, potem ko se je pogovoril s svojim škofom, odpove oz. je razrešen službe, v kateri je deloval, da sprejme novo službo. Razrešitev oz. odpoved ne pomeni, da župnik službe oziroma župnije ni imel rad, pač pa, da je pripravljen sprejeti škofovo odločitev glede premestitve.

“Razrešitev” in “odpoved” torej pomenita zgolj zaključek ene in sprejetje druge službe.

Spremembe v župnijah Kozjanskega in Obsotelja:

p. Franc Murko OFMConv je na predlog provincialnega ministra Slovenske minoritske province razrešen službe župnika sodelavca Župnije Olimje in odhaja v Nadškofijo Ljubljana. Na njegovo mesto v Olimju je bil imenovan novomašnik p. Vladimir Rufin Predikaka OFMConv. 38-letni Rufin Predikaka prihaja iz Grajene, župnija sv. Jurija na Ptuju. Kot je pred dvema tednoma povedal ob svoji novi maši, ga najbolj veseli bolniška pastorala in delo z bolniki. Že doslej je namreč delal v bolniški pastorali v UKC.

Martin Tonkovič je razrešen službe župnika župnije Žusem in je imenovan za župnika-sodelavca župnije Žusem. Na mesto župnika-moderatorja župnije Žusem je bil imenovan Marko Šraml, ki je bil prej več kot 20 let župnik v župniji Slivnica pri Celju, kjer je bil zaradi svoje domačnosti, zaupanja in prizadevnosti zelo priljubljen in spoštovan.

Alojz Vicman, župnik Župnije Nova Cerkev, je razrešen službe župnika soupravitelja Župnije Vitanje.

Alojz Vicman, župnik Župnije Nova Cerkev, je razrešen službe župnika soupravitelja Župnije Vitanje. Njegovo mesto je zasedel Urban Lesjak, ki je razrešen službe župnijskega kaplana v Župniji Šoštanj, Bele Vode in Zavodnje. Službe duhovnega pomočnika v Župniji Vitanje je prav tako razrešen vojaški vikar Matej Jakopič.

Že meseca junija je prišlo do spremembe tudi v Župniji DobovaRoman Travar CM je na predlog vizitatorja Slovenske province Misijonske družbe razrešen službe župnijskega kaplana v Župniji Dobova ter imenovan za župnika Župnije Artiče, župnika soupravitelja Župnije Sromlje ter dekana Dekanije Videm ob Savi.

foto: Škofija Celje

kozjansko.info_images_slike3_ured5_oglasi_kino_smarje_polsi