Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Predsednik Pahor na kmetiji Vizjak obiral čili


Če je gostil že misice, se spodobi, da na družinsko kmetijo v goste povabi tudi predsednika republike Boruta Pahorja.

Inovativnega kmeta leta, Matica Vizjaka, je tako v Šmarju pri Jelšah obiskal Borut Pahor in se prelevil v obiralca čilijev.

Politike z najvišjega državnega vrha v Šmarju pri Jelšah vidimo redko, pa še to takrat, ko je potrebno odpreti kakšno novo upravno pridobitev, oziroma drugo večjo državno infrastrukturo.

A predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, se je včeraj v naših krajih mudil iz povsem drugih razlogov. Obiskal je Matica Vizjaka, kateremu je lani oktobra uradno podelil naziv Inovativni mladi kmet 2017, katerega sicer podeljuje Zveza slovenske podeželske mladine.

Kot predsednikov gost v Predsedniški palači je takrat Vizjak svojo navdihujočo zgodbo predstavil udeležencem sklepne prireditve “Obrazi prihodnosti”.

Predsednik Pahor je skupaj z Maticem in družino Vizjak dan preživel pri obiranju čilija, ki je inovacija dosedanjih dejavnosti njihove kmetije. Ogledal si je proizvodnjo pekočih omak in spoznal tudi druge dejavnosti na Kmetiji Vizjak.

“Matic je navdih za mlade gospodarje, ki razmišljajo o novih, še neprehojenih poteh, in z inovativnimi idejami razvijajo slovensko podeželje,” je v izjavi dejal predsednik republike in Maticu zaželel veliko uspeha na prihajajočem tekmovanju v Bruslju, kjer se bo potegoval za naziv najinovativnega mladega kmeta Evrope.