Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 27. 8. 2018 (tujec z avto v hišo, soseda ga je žalila tudi po SMS, pozabil plačati bivanje)


20. 8. 2018 – ZATAJITEV DENARNICE Z DOKUMENTI

Na policijsko postajo Š/J se je zglasil občan, ki je naznanil, da je pred nekaj časa na blagajni ene izmed trgovin pozabil svojo denarnico, v kateri je imel svoje osebne dokumente in nekaj gotovine. Policisti so zavarovali posnetke nadzornih kamer, po izsleditvi storilca pa zoper njega sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje zatajitve.

PREDRZNA VOŽNJA V CESTNEM PROMETU

Istega dne so bili policisti tukajšnje PP obveščeni, da je NN voznik osebnega vozila s tujo registrsko označbo v Podčetrtku trčil v vogal stan. hiše ter odpeljal s kraja, ne da bi lastniku nudil svoje podatke. Policisti so pobeglega voznika kmalu izsledili, pri postopku z voznikom pa je bila ugotovljena visoka stopnja alkoholiziranosti, kar je bil najverjetneje tudi razlog pobega. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj  prometne nesreče poleg škode na objektu stanovanjske hiše povzročil še škodo na prometnem znaku. Zoper povzročitelja prometne nesreče je bila na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje predrzne vožnje v cestnem prometu.

21. 8. 2018 – ŽALILA SOSEDA

Policisti tukajšnje PP so bili obveščeni od občana Kozjanskega, da ga po telefonu večkrat pokliče soseda in ga zmerja z različnimi žaljivkami, ki mu jih pošilja tudi preko SMS sporočil. Policisti so na kraju samem zbrali potrebna obvestila in zoper kršiteljico uvedli prekrškovni postopek.

ČELNO TRČENJE DVEH VOZIL S TELESNIMI POŠKODOBAMI

Policisti PP Š/J so tega dne na območju občine Š/J obravnavali hujšo prometno nesrečo, kjer sta voznika dveh osebnih avtomobilov trčila čelno in se pri tem huje telesno poškodovala. Oba udeleženca sta bila zaradi zadobljenih telesnih poškodb odpeljana v SB Celje na nadaljnje zdravljenje. Cesta je bila zaradi tega zaprta, urejen pa je bil obvoz za osebna vozila. Vzrok prometne nesreče je bila vožnja po levi strani vozišča enega izmed udeležencev v cestnem prometu. Zoper povzročitelja prometne nesreče sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

24. 8. 2018 – NI PLAČAL STORITEV

Na tukajšnjo policijsko postajo je poklicala uslužbenka enega izmed počitniških objektov in naznanila, da je eden izmed njihovih gostov koristil njihove storitve, pred odhodom pa teh ni poravnal. Z dejanjem jih je oškodoval za nekaj več kot 100 EUR. Policisti bodo zoper storilca po vseh zbranih obvestilih na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

MED POSTOPKOM ŽALIL POLICISTA IN NEUPOŠTEVAL NJEGOVE ODREDBE

Do policistov tukajšnje policijske postaje je med opravljanjem kontrole voznika v cestnem prometu iz bližnjega objekta prišel moški, ki se je vmešal v postopek in pričel vpiti na policista in se do njiju nedostojno vesti. V nadaljevanju ni upošteval ukazov policistov naj z kršitvami preneha ter izroči osebni dokument. Kasneje je bila ugotovljena njegova identiteta, zaradi kršitev pa mu je bila izdana globa, ki jo bo moral poravnati.

NOVO ŠOLSKO LETO

Počitnic in naše brezskrbnosti je počasi konec, saj je september pred nami, z njim pa tudi začetek novega šolskega  leta. Na cestah bomo veliko pogosteje kot med šolskimi počitnicami srečevali otroke. Nekateri med njimi se bodo v šolo podali prvič in še ne poznajo nevarnosti vsakdanjega prometa, večina pa je takšnih, ki so po dolgih počitnicah še vedno razigrani in toliko manj pozorni na vsakdanje nevarnosti. Zato moramo vsi storiti največ kar lahko, da bodo otroci na poti v šolo čim bolj varni. Še posebej pozivamo voznike na posebno pozornost pri vožnji v bližini šol, vrtcev ter krajev kjer se zadržujejo otroci. Temu primerno zmanjšajte hitrost vožnje in posvetite posebno pozornost otrokom. Seveda pa tudi starši v prvih dneh šolskega leta in tudi kasneje čim več časa namenite prometno varnostni vzgoji otrok.

Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II