Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 22. 8. 2018 (slekel gosta v lokalu, ujeli tatova)


images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjurPrometna nesreča II. kategorije

Splošna bolnišnica Celje je 15. 8. obvestila, da je pri njih iskal pomoč občan, ki je bil udeležen v prometni nesreči 14. 8. na območju Šentjurja. Ker gre za prometno nesrečo II. kategorije, so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče in zoper udeleženca uvedli postopek o prekršku zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Pretepal bi se

16. 8. smo na bencinskem servisu na območju Šentjurja obravnavali kršitev javnega reda in miru, saj je gost lokala napadel drugega gosta, mu strgal majico, grozil ter po tleh vrgel stojalo. Ker je kršitelj pred prihodom policistov na kraj že odšel, mu je bil naknadno izdal plačilni nalog.

Nesreči pri delu v gozdu

Policisti so 16. in 17. 8. obravnavali dve nesreči pri delu v gozdu, ko sta se pri spravilu drv poškodovali dve osebi, ki sta bili pripeljani v oskrbo v bolnico v Celju. Ker tuja krivda ni bila ugotovljena, sledi poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu.

Dobljena storilca tatvine

18. 8. smo odšli na kraj tatvine v trgovini v Šentjurju, kjer so pri tem opazili dva neznana storilca. Storilca sta kraj pred prihodom policistov že zapustila. Policisti so omenjena prijeli v bližini in ugotovili, da gre za stara znanca policije. V bližnjem smetnjaku so našli odtujene steklenice žgane pijače, ki so bili vrnjeni lastniku trgovine, zoper osumljenca sledi kazenska ovadba.

Prosilec za azil

Policisti so bili 19. 8. obveščeni o kolesarju, ki se vozi po avtocesti mimo počivališča Zima proti Mariboru. Kolesarja so policisti odstranili z avtoceste in ga legitimirali. Ugotovljeno je bilo, da gre za državljana Moldavije, s prepovedjo vstopa v več držav članic šengenskega območja. Omenjeni tujec je zaprosil za azil in po opravljanem postopku je bil premeščen v azilni dom v Ljubljani.

Prepir in lahka telesna poškodba

20. 8. so se na cesti zapletli v prepir voznik kombija in dva voznika kolesarja. Voznik kombija je kolesarjema očital nepravilno vožnjo, eden izmed kolesarjev je zaradi prepiranja skušal zapreti pot vozniku kombija in je o tem obvestil policijo. Medtem je voznik kombija speljal in poškodoval kolesarja. Speljevanje voznika kombija policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje.

Varno na prvi šolski dan

Septembra se v šolah začne novo šolsko leto. V prometu bo dnevno zopet udeleženih več otrok in mladostnikov, ki spadajo v skupino šibkejših prometnih udeležencev. Varnost otrok, predvsem v prvih septembrskih dneh, ko so še počitniško razigrani in lahkomiselni, je ena izmed najpomembnejših nalog policije. Pomembno je, da vozniki poskrbimo, da bodo otroci na svoji šolski poti varni.

Prilagodite hitrost in način vožnje, predvsem v okolic šol in vrtcev, bodite še bolj pozorni in previdni kot običajno, predvsem pa upoštevajte navodila tako policistov kot ostalih, ki bodo v teh dneh skrbeli za prometno ureditev v okolici šol. Policisti bomo v prvih septembrskih dneh preverjali tudi uporabo varnostnih pasov in kajenje v prisotnosti mladoletnih oseb. Pravilna in dosledna uporaba varnostnih pasov rešuje življenja.

Če bomo upoštevali prometne predpise, bo začetek šole za vse prijeten in varen. Želimo vam, da bo tako vse šolsko leto.

Bojan Šipek, pomočnik komandirja policijske postaje, policijski inšpektor specialist III