Pester Lovrenčev vikend v Podčetrtku 2018 (foto, video)

6. 8. 2018 21:57

V Podčetrtku je bilo v sklopu Lovrenčevega praznovanja, ki ga organizira Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje, GIZ,  ta vikend veselo. Po petki zabavi z Mambo Kingsi je včeraj Podčetrtek preplavilo celodnevno sejemsko dogajanje v sklopu katerega pa je potekalo že 8. državno tekmovanje v kuhanju bučne juhe.

sejem2

Tradicionalni Lovrenčev sejem vsako leto postreže z bogato sejemsko ponudbo s predstavitvijo najrazličnejših društev ter z raznolikim kulturnim programom, kjer je z raznimi animacijskimi delavnicami posebej poskrbljeno tudi za najmlajše. Vse to je to nedeljo privabljalo obiskovalce v Podčetrtek, kjer jih je čakala bogata ponudba, tako sejemska kot gostinska, za zabavo skozi dan pa je skrbel ansambel Unikat.

V popoldanskem času pa se je prizorišče pod šotorom spremenilo v pravo žgočo kuhinjo, kjer je iz kar desetih kotličkov dišalo po bučni juhi. Na 8. Državnem tekmovanju v kuhanju bučne juhe so sodelovale ekipe: Društvo kmetic Sežanske regije, Kulturno društvo Senožeče – aktiv žena Senožeče, Društvo žena Izlake – Mlinše – Kolovrat, Društvo žena Mavrica Šentjur, Društvo žena Rogatec, Društvo kmetic Brežice – aktiv Bizeljsko, Društvo žena Donačka gora, Društvo Gaja Rogaška Slatina, Društvo žena Sveti Florjan in Društvo kmetic Ajda.

sejem1

Po oceni strokovne komisije, v sestavi Marjane Gradišek s Kmetijsko svetovalne službe Šmarje, domačega župnika in dekana Jožefa Rogača in župana Petra Misje, je najboljšo bučno juho skuhalo Društvo Gaja Rogaška Slatina, ki je v svoji ekipi imelo edinega moškega kuharja. Drugo mesto si je prikuhala ekipa Društva žena Donačka gora, vse ostale ekipe pa so po oceni komisije prejele priznanje in nagrade za tretje mesto.

V imenu Zveze kmetic Slovenije se je sodelujočim ekipam zahvalila predsednica Irena Ule, v imenu domačega Društva kmetic Ajda, ki je poleg Zveze kmetic tudi bdelo nad organizacijo tekmovanjem pa predsednica Francka Javeršek, ki je zbranim poleg čestitk zaželela še obilo zdravja in vse dobro do ponovnega snidenja.

Nekaj utrinkov petkovega in nedeljskega dogajanja si lahko ogledate v videih.

Še fotogalerija

K. C.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
463 queries in 4,568 seconds.