Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Proseniškem sedmi prikazovalnik hitrosti v šentjurski občini


Na Proseniškem v občini Šentjur bodo za obdobje 10 mesecev namestili prikazovalnik hitrosti “Vi vozite”. Občina ga je kot enega od 24 prejela od Javne agencija RS za varnost prometa v okviru preventivne akcije .

Od 27. avgusta do 9. septembra bodo različne organizacije sodelovale v nacionalni preventivni akciji »Začetek šolskega leta«, namenjena varni vključitvi otrok v promet. V tem času bodo voznike še dodatno pozivali k dodatni previdnosti in strpni vožnji.

Letos se je do konca julija na slovenskih cestah zgodilo 10.288 prometnih nesreč, od tega 64 % v naseljih in 33 % izven naselij. Neprilagojena hitrost je bila vzrok za 1.853 prometnih nesreč.

Prikazovalniki hitrosti so se že v preteklosti pokazali kot učinkovito sredstvo za takojšne zmanjšanje povprečnih hitrosti. Njihova uporaba je smiselna predvsem v naseljih, zlasti pa v okolici šol, vrtcev in igrišč, kjer je treba zagotoviti dosledno upoštevanje hitrosti.

Trenutno je v šentjurski občini nameščenih šest prikazovalnikov hitrosti, dodatno v Vrbnem, kjer je v lasti države. Sedmi prikazovalnik bo nameščen ob cesti v neposredni bližini POŠ in vrtca Blagovna, kjer se bo tako poskušalo dodatno upočasniti gost promet ter otrokom zagotoviti večjo prometno varnost.

Kako je s prometno varnostjo v Občini Šentjur

Do 20. 8. 2018 se je na območju PP Šentjur zgodilo 173 prometnih nesreč (lani 180), od tega nobene s smrtnim izidom (lani 0), 5 s hudo telesno poškodbo (lani 9), 62 prometnih nesreč, v katerih so udeleženci utrpeli lažjo telesno poškodbo (lani 50) in 106 prometnih nesreč z materialno škodo (lani 121). Od tega je bilo 12 (lani 8) alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč, s povprečno stopnjo alkoholiziranosti 1,11 g/kg. Do 20. 8. 2018 je na območju PP Šentjur bilo v prometnih nesrečah udeleženih 5 kolesarjev (lani 5), trije pešci (lani 3), trije mopedisti (lani 3) in tudi trije vozniki motornega kolesa (lani 3).

Varen korak v novo šolsko leto

V prvih šolskih dneh bodo na območju šentjurske občine za varnost skrbeli policisti, predstavniki OZRK Šentjur, predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šentjur, dijaki Šolskega Centra Šentjur in člani društva Kluba starodobnikov večno mladi Šentjur. Da bodo otroci vidni v prometu prejmejo rutice in kresničke.

Poseben prometni režim bo vzpostavljen pri OŠ Slivnica pri Celju, kjer je zaradi obnove zaprta dovozna cesta, enako velja za okolico OŠ Dramlje, kjer je v teku obnova ceste skozi središče kraja, zato prosimo za strpnost in razumevanje.