Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi šmarski nogometaš v Španijo


Perspektivni nogometaš Robert Čakš bo svojo nogometno pot nadaljeval na tujem, in sicer na Iberskem polotoku, kjer je podpisal petletno pogodbo.

Robi je svoje prve korake naredil v domačem klubu NK Šmarje pri Jelšah, kjer je začel žogo brcati s sedmimi leti. Pri dvanajstih je svojo nogometno pot nadaljeval v bližnjem Celju. V svoji zadnji sezoni je visokorasli napadalec igral za mladince Celja in v 25 tekmah dosegel 12 zadetkov. Član kluba iz knežjega mesta je bil sicer zadnjih pet let.

17-letnik bo kariero nadaljeval pri Deportivu iz baskovskega Alavesa. V njegovem matičnem klubu so na vse skupaj seveda izjemno ponosni.

Od nogometašev z NK Šmarje pri Jelšah kot matičnega kluba na najvišjem nivoju igrata še 18-letni Lan Štravs, ki je letos z NK Celje podpisal prvo profesionalno pogodbo. Že lansko leto je v 1. SNL odgiral svoje prve minute, letos pa na svoj krstni nastop še čaka.

Kot pomemben akter v prvi ligi pa se vse bolj uveljavlja 23-letni Rok Kidrič, standardni napadalec NK Aluminij iz Kidričevega. V prvem krogu je z golom in podajo svojemu klubu zagotovovil zmago in bil uvrščen v najboljšo enajsterico prve slovenske nogometne lige.