Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Eksenovec ne bo kandidiral za župana Šentjurja


Čez dobre tri mesece bodo na sporedu lokalne volitve, tako da je precej aktualno vprašanje, kdo vse bo kandidiral za župana. Takšne ali drugačne govorice niso nujno točne, tako da nas je eden od nesojenih kandidatov obvestil, da jeseni ne bo kandidiral. 

Gre za Šentjurčana dr. Nejca Jelena, zaposlenega pri Izobraževalnem centru Eksena, med drugim tudi vodjo vseslovenskega projekta, ki promovira strpnost.

Ob zanikanju morebitne kandidature je zapisal, da gre za ustvarjanje namišljenih nasprotnikov v politične namene in zavajanje ljudi, da bi se lahko odvrnila pozornost od resničnih problemov in težav, ki pestijo naše mesto in občino.

Zanimive so tudi njegove besede, kaj si želi in pričakuje od župana občine Šentjur: “Želim si, da bi imela Občina Šentjur župana, ki ga ne bi skrbel lasten stolček, ampak bi deloval v dobro vseh svojih občanov, brez razlik in preferenc. Želim, da bi imeli župana z visoko osebno integriteto, čutom za sočloveka, z visokimi sposobnostmi ter kompetencami in jasno razvojno vizijo, župana, ki bi deloval skozi konstruktiven, strpen in tvoren dialog z vsemi in vsakomer ter bi povezoval vse občane in vse pravne subjekte, ki prispevajo k razvoju kraja. Župana, ki ne bi nikogar izključeval, ki ne podpira diskriminacije, eliminacije in podobnega. Verjamem, da bi s takšnim županom Občina Šentjur lahko postala zgled v marsičem na nacionalni ravni in da bi se razvila na najvišjo možno raven, ki si jo občani zaslužimo.”

*Jelen je na sliki prvi z leve oz. drugi z desne