Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Do konca oktobra bo znano, ali bo Kamenik še odgovarjal na sodišču za umore v Tekačevem


tekacevo-24urVeč kot 20 let trajajoča farsa okrog preiskave in sojenja v primeru štirikratnega umora v Tekačevem, bo morda nekoč vendarle dobila epilog.

Po februarski izločitvi kronskih dokazov bo sedaj, na podlagi pritožbe tožilstva, višje sodišče odločalo ali bodo športni copati, ki so jih kriminalisti zasegli na domu Kamenika, in naj bi ustrezali najdenim odtisom na kraju zločina, ostali med dokaznim gradivom.

Odločitev višjega sodišča bo tudi odgovor na to ali bo Kristjan Kamenik v primeru Tekačevo še kdaj sedel pred sodnike ali ne. 

Februarja letos je Okrožno sodišče v Celju v zadevi Tekačevo iz kazenskega spisa izločilo odredbo sodišča o hišni preiskavi, ki je bila leta 1997 opravljena na domu Kristijana Kamenika, glavnega osumljenca za štirikratni umor v Tekačevem. Sodišče je takrat namreč pritrdilo obrambi, ki je trdila, da je bila hišna preiskava opravljena nezakonito in ni vsebovala obrazložitve preiskave.

odtisi-copat-tekacevoZaradi izločitve se je primer štirikratnega umora v Tekačevem znašel na slepi ulici, saj so kriminalisti prav v tej hišni preiskavi zasegli športne copate, katerih odtisi naj bi bili najdeni na na mestu umora v Tekačevem. To pa je tudi kronski dokaz na katerem primer Tekačevo stoji ali pade.

Tožilstvo je takoj po odločitvi celjskega okrožnega sodišča napovedalo pritožbo na odločitev, a so se zadeve zapletle, saj Kameniku več mesecev niso uspeli izročiti februarske odredbe, zaradi česar višje sodišče še ni moglo začeti obravnave pritožbe tožilstva. Kamenika, ki v Italiji prestaja osemletno zaporno kazen zaradi prerodaje kokaina, so namreč v zadnjih mesecih premestili v drug zapor, zato odredba nikakor ni našla pot do njega.

Pred tedni pa so odredbo očitno končno uspeli dostaviti Kameniku, kar potrjuje tudi dejstvo, da je celjsko sodišče, kot poroča Večer, tri tedne nazaj pritožbo dobilo v obravnavo. Višje sodišče mora sedaj v treh mesecih oz. do konca oktobra odločiti ali bo pritožbi tožilstva pritrdilo ali ne. Če bo tudi višje sodišče potrdilo odločitev celjskega okrožnega tožilstva v Celju, da se mora odredba sodišča o hišni preiskavi, pri kateri so pridobili kronske dokaze (športne copate katerih odtise naj bi našli na kraju zločina), umakniti, potem obstaja velika verjetnost, da se Kameniku v primeru Tekačevo ne bo več treba zagovarjati pred sodniki.