Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bistrica ob Sotli bo vložila več kot milijon evrov v vodovodni sistem


bistrica-ob-sotliObčina Bistrica ob Sotli bo za posodobitev vodovodnega sistema prejela preko milijona evrov državnega denarja.

Vodovod naj bi bil s pomočjo teh sredstev v občini Bistrica ob Sotli posodobljen najkasneje do leta 2022.

Kot poroča Štajerski val naj bi v občini Bistrica ob Sotli najkasneje do leta 2022, skupaj z občino Brežice, opravili hidravlično izboljšavo vodovodnega sistema. To jim bo omogočilo 1,3 mio evrov sredstev držvnega in evropskega denarja, ki ga je Bistrica ob Sotli prejela v okviru projekta za razvoj posavske regije. Projekt posodobitve vodovoda je sicer v obeh občinah skupaj ocenjen na 5 mio evrov, vendar bosta občini iz svojega proračuna morali primakniti zgolj 280 tisoč evrov. Za razvoj te regije je sicer namenjenih več kot 21 mio evrov.

Župan Bistrice ob Sotli Franjo Debelak je za Štajerski val poudaril, da gre za največji projekt na področju vodooskrbe v občini, pri čemer bo zamenjana več kot 40 let stara vodovodna napeljava. S tem bodo zmanjšali velike izgube vode, ki so občino pestile do sedaj, kar bo pripomoglo k temu, da bodo imeli občani dobro oskrbo z vodo tudi v sušnih obdobjih.