Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

10. kozjanski teden – teden starih obrti in običajev Dobje 2018 (foto)


Na Kozjanski domačiji so ta teden ohranjali dediščino – prikazovali so stare obrti in običaje, se družili ter zabavali.

Obisk čudnih snubcev in srečanje Tomos kluba Jezerce in legendarni štirjaki

Prvi dan so Kozjansko domačijo obiskali animatorji Oratorija 2018 v Dobju, ki so zaigrali veseloigro Čudni snubci. Kako je bilo lahko preverite v videu.

Druga dan so se na  srečali motoristi Tomos kluba Jezerce, za večerno popestritev pa je poskrbel koncert ans. Braneta Klavžarja.

Vir: FB Kozjanska domačija
Vir: FB Kozjanska domačija
Četrtkov večer z ansamblom Dori ter ohranjanje dediščine

V četrtkovem večeru so nastopili: Paridolski pevci ter godca, Hobl majstri, gospa Milica Prešiček, ljudske pevke Taščice, Tine Lesjak s pevci in kvintetu Dori. Večerno dogajanje pa je povezoval Franci Podbrežnik.

Na Kozjanski domačiji je bilo pestro tudi v petek. Vozili so se z zapravljivčkom, prikazali stare obrti na ogled je bila stara kuhinja, obiskovalci so si lahko ogledali tudi pralni stroj izpred 100 let, pekli so legendarne klobase s kovačkega oglja,  koruzo, krompir in jabolka. Otroci pa so se igrali različne igre, ki smo jih mogoče že malo pozabili – ali je kaj trden most, košarko z žogo iz sena in druge.

kozjanski-teden-8Vabimo vas, da si ogledate galerijo fotografij, za več podrobnosti pa obiščite Facebook stran Kozjanske domačije

E.B.