Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vabimo na Dalmatinski večer na Stari grad Celje


Iz Starega gradu Celje se bo sredi poletja razlegala dalmatinska glasba. V soboto, 14. julija ob 20.30 uri se bo namreč odvil Dalmatinski večer s klapama Maslina in Cambi ter glavno zvezdo večera in prvim glasom Dalmacije Markom Škugorjem.

Dalmatinska vilo, Oče duša vanka tila, Srce južnjačko, Čovik s mora je samo nekaj uspešnic vzhajajoče zvezde Dalmacije, Marka Škugorja.

Rodil se je 25. 10. 1989 v Šibeniku in kljub mladosti njegova kariera beleži številne uspehe in nagrade. Pevsko pot je začel s klapami (Maslina, Kampanel), leta 2013 je na Evrosongu nastopil kot solist in prvi tenor »Klape s mora« s pesmijo Mižerija. To je bila odskočna deska za samostojno glasbeno zgodbo, pri čemer nam s pesmimi pričara dalmatinsko vzdušje s prizvoki opernega petja. Stojan Stojanov Gančev – prvi tenorist zagrebške opere – je v njem videl vrhunskega opernega pevca, vendar je Marko Škugor ostal zvest dalmatinski pesmi.

Devet slova jedne riči je bila pesem, s katero je na Splitskem festivalu (skupaj z Alenom Nižetićem in Dujem Cocem) osvojil srca ljudi, temu pa so sledile številne pesmi in izid samostojnega albuma, ki je bil kar tri mesece eden od najbolje prodajanih na Hrvaškem. V letu 2016 je imel več kot 40 samostojnih koncertov in spektakularnih nastopov, prav tako je zmagal na Festivalu dalmatinskih šansonov v Šibeniku s pesmijo Samo ti si, z Oliverjem Dragojevićem pa je posnel duet Samo s tobom sam upoznao ljubav.

Vstopnice za koncert so že naprodaj na Petrolu, Pošti,… in vseh ostalih prodajnih mestih eventim.si!