Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi na območju KiO konec tedna v znamenju neurij in neviht


Potem, ko smo bili zadnje dni končno deležni nekaj poletnega vremena, pa nas v naslednjih dneh ponovno čakajo dnevi neurij in neviht. Nevihte bodo na severu države začele nastajati že danes popoldne, kasneje pa bodo prešle tudi nad ostale kraje Slovenije.

Nad večino krajev Kozjanskega in Obsotelja se pričakujejo neurja in nevihte, vendar ne tako hudih, kot ponekod drugod po Sloveniji.

Sicer pa je na območju celotne Slovenije razen na jugozahodu tudi za danes proglašen oranžni alarm.

Najhuje bo v nedeljo na območju Šentjurja in deloma na območju Bistrice ob Sotli. Sicer pa se obeta vikend, ko bodo občasno jasno vreme motile poletne nevihte in neurja.

V ponedeljek se bo vreme malenkost izboljšalo.

Večino krajev Kozjanskega in Obsotelja bodo neurja in nevihte dosegle že danes. Vendar bo najhujša nevihtna fronta po večini zgolj oplazila kraje na območju KiO. Seveda to ne pomeni, da ne bomo deležnih neviht in neurij, vseeno pa se tako močna neurja in nevihte, kot ponekod drugod po Sloveniji, ne pričakujejo. Še najhuje naj bi bilo v nedeljo med 11. in 20. uro na območju Šentjurja, kjer bodo neurja in nevihte spremljali sunki vetra s hitrostjo čez 13 m/s. Po drugih krajih KiO bo hitrost sunkov vetra redko presegla 10 m/s. Močnejše nevihte se v nedeljo pričakujejo tudi v Bistrici ob Sotli. Temperature se bodo čez vikend ponekod spustile tudi pod 20 stopinj celzija.

Tudi na celjskem območju lahko že danes med 14. in 20. uro pričakujemo rahle nevihte. Ponoči se bo nebo nekoliko razjasnilo, v zgodnjih dopoldanskih urah pa lahko spet pričakujemo rahle nevihte. Tudi jutri (sobota) lahko po nekaj urah jasnega vremena v popoldanskem času ponovno pričakujemo močnejše nevihte in neurja, ki naj bi ponehale v nedeljo zgodaj zjutraj. Na območju Celja naj bi bilo njhuje v nedeljo med 11. in 20. uro, ko bodo močno deževje spremljali sunki vetra s hitrostjo čez 12 m/s.

Podobno vreme bo nad celotno Slovenijo, zato ta vikend ni najbolj primeren čas predvsem za izlete v hribe in gore.

vir podatkov: pro-vreme

flosfest-klik