Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športne igre društev: lanski prvaki nadaljujejo z zmagami


Druga sezona Športnih iger društev v organizaciji Športne zveze Kozje se je nadaljevala na zadnjo julijsko nedeljo, ko je bila na sporedu druga disciplina – košarka trojke.

Gostitelj panoge je bilo Športno društvo Zagorje, ena predtekmovalna skupina pa se je odigrala tudi v športnem parku Kozje.

V Zagorju so ob gostiteljih igrale še ekipe Lesičnega, Buč in Virštanja. Najbolj zanesljivi so bili lanski zmagovalci v košarki, ekipa ŠD Lesično, na drugo mesto v skupini se je uvrstila ekipa ŠD Zagorje, tretja je bila ekipa ŠK Virštanj in četrta ekipa ŠD Buče. V drugi predtekmovalni skupini v Kozjem sta ob domačinih nastopili še ekipi Polja ob Sotli in Bistrice ob Sotli, medtem ko je ekipa Podsrede udeležbo odpovedala. Skupina je bila izredno izenačena, saj je vsaka ekipa po enkrat zmagala, zato se je vrstni red določil glede na koš razliko. Po njej je bila za en koš najboljša ekipa Kozjega, druga ekipa Polja in prav tako za en koš tretja ekipa Bistrice.

Tekme za razvrstitev so se nato odigrale na športnem igrišču v Zagorju, kjer se je izkazalo, da je bila skupina v Kozjem močnejša, saj so zmagale vse tri ekipe iz te skupine. Ekipa ŠD Bistrica v tekmi za peto mesto ter ekipi ŠD Polje in ŠD Kozje v polfinalnih tekmah. V tekmi za tretje in prvo mesto smo tako videli ponovitev dveh srečanj iz predtekmovalnih skupin. Za tretje mesto je ekipa ŠD Lesično še enkrat premagala domačine ŠD Zagorje, v velikem finalu pa se je ekipa ŠD Kozje po podaljšku maščevala ekipi ŠD Polje za poraz v skupini in osvojila končno zmago.

Lanski skupni zmagovalci iger, ekipa ŠD Kozje so tako novo sezono začeli z dvema zmagama in vodijo na lestvici. Sledi jim ekipa ŠD Polje, ki je bila dvakrat druga, na tretje mesto pa se je prebila ekipa ŠD Lesično. Kot tretja panoga športnih iger bo avgusta na vrsti odbojka na mivki, za moške v Lesičnem, prvič pa tudi za ženske v Bistrici ob Sotli. (R.G.)

REZULTATI KOŠARKA:

ŠD Zagorje – ŠD Buče 15:11

ŠD Lesično – ŠK Virštanj 15:5

ŠD Zagorje – ŠK Virštanj 15:6

ŠD Lesično – ŠD Buče 12:11

ŠD Buče – ŠK Virštanj 11:13

ŠD Lesično – ŠD Zagorje 8:4

ŠD Polje – ŠD Bistrica 9:10

ŠD Kozje – ŠD Bistrica 12:10

ŠD Kozje – ŠD Polje 7:8

ŠD Lesično – ŠD Polje 6:12

ŠD Zagorje – ŠD Kozje 7:10

ŠK Virštanj – ŠD Bistrica 5:15

ŠD Lesično – ŠD Zagorje 15:5

ŠD Kozje – ŠD Polje 14:12

Vrstni red košarka:

  1. ŠD Kozje
  2. ŠD Polje
  3. ŠD Lesično
  4. ŠD Zagorje
  5. ŠD Bistrica
  6. ŠK Virštanj
  7. ŠD Buče

Vrstni red po dveh panogah:

Društvo

TEN

KOŠ

SKUPAJ

ŠD Kozje

100

100

200

ŠD Polje

80

80

160

ŠD Lesično

50

60

110

ŠK Virštanj

60

35

95

ŠD Buče

35

30

65

ŠD Zagorje

0

50

50

ŠD Bistrica

0

40

40

ŠD Podsreda

0

0

0