Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška in Šentjur se krepita (video); Lapornik nazaj v Krko


Košarkarski klub Rogaška je oznanil drugo okrepitev za prihajajočo sezono, v kateri bodo znova igrali tudi v drugi jadranski ligi.

Po Sretenu Kneževiću so v klub pripeljali igralca s slovenskim potnim listom. Gre za 204 centimetre visokega Sinišo Bilića, ki šteje 29 let. Zadnjo sezono je preživel v Franciji pri drugoligaški ekipi iz Saint Chamonda, pred tem pa je Ptujčan štiri leta igral na Slovaškem, in sicer tudi v na našem območju znani ekipi iz Komarnega.

Krepijo se tudi v Šentjurju, kjer so podaljšali pogodbo z najboljšim igralcem minule sezone, Milošem Pešićem, danes pa so razglasili, da so sklenili dogovor z Mikeom Harmondom, ki je bil doslej član kosovske zasedbe iz Golden Eagle Ylli. Združenoameričan, ki v višino meri 180 cm, je zanje povprečno vpisal 20 točk. V Hruševcu bo po desestletju premora prihodnjo sezono igral tudi visokorasli Matej Krušič, ki je nazadnje igral v Celju. V šentjurskem dresu ostaja tudi Žiga Jurček, ki bo od jutri s slovensko reprezentanco sodeloval na evropskem prvenstvu divizije B v Bolgariji.

 

Po enoletni “ekskurziji” v bukareštanski Steaui se je Šentjurčan Luka Lapornik vrnil v Krko, kjer je igral nazadnje, ko je bil član kakšnega slovenskega kluba. Na Dolenjskem je doslej preživel tri sezone.

*na sliki Siniša Bilić in Mike Harmond