Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Janez Bončina Benč odprl Anin festival v Rogaški Slatini 2018 (foto, video)


Sinoči se je s koncertom Janeza Bončine Benča pričel letošnji Anin festival, ki, tradicionalno, prinaša poletje raznolike glasbe. Zaradi slabega vremena se je koncert odvil v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Anin festival je postal nepogrešljiva stalnica glasbenega poletja v Rogaški Slatini, ki prinaša paleto vrhunskih umetniško-glasbenih dogodkov za raznovrstne glasbene okuse, ki se bodo odvili vse do konca poletja. Organizator, Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina, je tudi letos poskrbel za brezplačne dogodke. Slatinski park zagotovo daje poseben čar festivalu in doživljanju poletnih glasbenih dogodkov.

Anin festival v prvi vrsti nagovarja ljudi, ki jih glasba združuje, obenem pa vseskozi skrbi za dvig glasbene kulture in pomembno prispeva k turizmu v Rogaški. Skrbno izbran repertoar bo obiskovalce popeljal skozi različne glasbene svetove.

Letos se bo v okviru festivala zgodilo skupno kar 50 glasbenih dogodkov, od tega 36 koncertov klasične glasbe tradicionalnega zdraviliškega orkestra Musica Camerata ter dodatno še 14 posameznih kvalitetnih koncertov raznolikih glasbenih zvrsti, kot so blues, tango, pop, rock, disco, dance, jazz, etno, soul in klezmer.

dsc_6818

Festival odprl Janez Bončina Benč & Band

Janez Bončina Benč je slovenski glasbenik, ki je v svoji 40-letni glasbeni karieri kreativno sodeloval in bistveno prispeval k razvoju slovenske in jugoslovanske glasbe in popularne kulture. Nanizal je vrsto nepozabnih uspešnic, ki so bile hiti v preteklosti, številni jih odkrivajo v sedanjosti. Prejemnik številnih glasbenih nagrad, je s številnimi skupinami, v katerih je prepeval, gostoval po Evropskih mestih in Sovjetski zvezi, Pepsi Cola ga je izbrala za jugoslovanskega predstavnika mednarodne propagandne akcije in tako je v reklamnem spotu nastopil skupaj s Tino Turner, kasneje pa še v ljubljanski hali Tivoli z legendarnimi Deep Purpli.

V petek se je Bončina na odru KC Rogaška znova izkazal kot prekaljeni odrski glasbeni maček. Sicer maloštevilnim obiskovalcem (z čemur je zagotovo prispevalo dejstvo, da se je koncert prestavil v notranjost, istočasno pa se je odvijala tekma na svetovnem nogometnem prvenstvu) je predstavil največje hite, ki so oblikovali slovensko glasbeno sceno v zadnjih štirih desetletjih, vključno z nepozabno Majo z biseri in Vsak dan ob istem šanku.

dsc_6832

Na odru so se mu pridružili kar trije glasbeni mojstri, na kitari odličen kitarist Jani Moder, na bas kitari Jani Hace ter na bobnih Žiga Kožar. Vsi so svoje mojstrstvo prikazali kar med koncertom, ko so še posebej navduševali s svojimi solo vložki.

Anin festival splošno na prostem, Večer opernih arij v Kristalni dvorani

Otvoritvenemu koncertu bodo v naslednjih dneh festivala, katerega večino dogajanja bo potekalo ob torkih in petkih, sledili koncerti klasike, bluesa, šansonov, jazza, etna, soula, itd..

Vsi koncerti bodo potekali na prostem, in sicer na treh prizoriščih: Evropska ploščad, Arkade GH Rogaškain Paviljon Tempel. V primeru, da bo kakšen dan ponagajalo slabo vreme, pa so organizatorji tudi že določili nadomestne lokacije koncertov. Te lahko preverite v podrobnejšem programu spodaj.

Edini koncert, ki ne bo potekal na prostem bo Večer opernih arij, ki se bo zgodil v nedeljo, 22. avgusta v Kristalni dvorani.

Za podrobnejši program kliknite tukaj (!).

Za vas smo pripravili nekaj video utrinkov s koncerta Janeza Bončine Benča, vabljeni pa tudi k ogledu fotografij.

Še fotogalerija:

eH