Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

131 kolesarjev na 30. kolesarskem maratonu Rogaška 2018 (foto)


Minulo nedeljo se je v Rogaški Slatini odvil jubilejni 30. rekreativni kolesarski maraton Rogaška, ki se ga je letos deležilo 131 kolesarjev različnih starostnih skupin.

Med kolesarji je bil tudi udeleženec, ki je tekmoval tudi na prvem rekreativnem kolesarskem maratonu Rogaška pred 30. leti.

rogaska-2018008Kolesarski klub Rogaška Slatina je letos že 30. leto zapored organiziral rekreativni kolesarski maraton Rogaška. Jubilejnega maratona se je udeležilo 131 kolesarjev, ki so tekmovali v treh kategorijah. Najmlajši udeleženci so se pomerili v otroški dirkici v dolžini 400 metrov, ostali udeleženci pa so tekmovali v malem maratonu dolžine 33 kilometrov ter velikem maratonu v dolžini 76 kilometrov. Start in cilj vseh treh preizkušenj je bil na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini.

rogaska-2018003Najhitrejši na malem maratonu je bil Miran Gračner iz Sevnice. Na velikem maratonu pa je slavil David Ravnak iz Celja.

Najmlajši udeleženec kolesarskega maratona je bil 9 letni Tai Rožman Berčon, najstarejši udeleženec pa je bil 89 letni Sigi Schubert.

Najštevilčnejša ekipa je bila ekipa Medobčinskega društvo gluhih in naglušnih Slovenske Konjice. Najštevilčnejša družina pa je bila družina Sever iz Črnuč.

Zmagovalci so prejeli kristalne pokale, ki jih je v ta namen izdelala Steklarna Rogaška. Sicer pa niti en udeleženec ni ostal praznih rok, saj so na cilju vsi prejeli spominsko darilo – vazico Steklarne Rogaška ter topel obrok, tekom maratona pa še okrepčilne napitke.

Ob dobrem obisku tradicionalnega maratona veseli tudi dejstvo, da udeleženci prihajajo iz vedno več različnih krajev, ne samo iz Slovenije temveč tudi iz sosednje Hrvaške. Letos se je namreč maratona udeležilo kar nekaj kolesarjev iz Zagreba.

Da so tudi udeleženci zadovoljni z organizacijo kolesarskega maratona v Rogaški Slatini priča dejstvo, da se jih veliko maratona udeležuje že vrsto let zapored. Letos se je med drugim jubilejnega maratona udeležil tudi udeleženec, ki je tekmoval tudi na prvem maratonu pred 30. leti.

Nekaj foto utrinkov:

rokovo-poletje-2018-klik