Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključni dogodek projekta Ključ z motivacijsko delavnico


Projekt Ključ je s pomočjo projektnih partnerjev, Razvojna agencija Kozjansko (OE Mladinski center Šentjur), RRA Zasavje, MC Zagorje ob Savi, MC Šmocl Laško in Katapult Trbovlje, izvajal Mladinski center Trbovlje v zasavski in savinjski regiji z namenom dviganja zaposljivosti in zaposlenosti mladih med 15. in 29. letom starosti. Projekt Ključ sta financirala Republika Slovenija in Evropska unija iz programa Evropski socialni sklad.

mladinski_center_sentjur_delavnica_mladi_aktivator_01Na zaključnem dogodku v ponedeljek, 11. junija, so organizatorji za mlade pripravili motivacijsko delavnico, ki jo je izvajal Gregor Završnik, predavatelj s področij osebnostne rasti in učenja učenja. Mladim je predstavil načine kako uspešni ljudje gledajo na prihodnost, osnove pravilnega postavljanja ciljev, kako sprejemati napake in poraze kot pozitivno izkušnjo za prihodnost ipd.

V drugem delu je Rada Drnovšek iz Mladinskega centra Trbovlje, vodilnega partnerja projekta, predstavila uspehe mladih, ki so sodelovali v projektu in kako uspešen je bil projekt v teh dveh letih. V projekt se je vključilo 139 mladih, starih med 15 in 29 let, ki so se lahko udeležili različnih usposabljanj, na katerih so lahko pridobili znanja in veščine ter specifična znanja ali pa so reševali izzive, ki so jih zanje pripravili v malih in srednje velikih podjetjih.

Od 139. vključenih se je 50 mladih zaposlilo, 23 pa jih je predčasno zapustilo projekt

mladinski_center_sentjur_delavnica_mladi_aktivator_04Na okrogli mizi so gostje Maja Drobne, zunanja evalvatorka projekta, Tina Grilc, samostojna podjetnica, Jernej Pangeršič, direktor Katapulta in Simon Okrogar, udeleženec Ključa, spregovorili o svojih izkušnjah in vtisih iz projekta.

Podali so svoje poglede o izzivih, s katerimi se soočajo delodajalci in iskalci zaposlitve ter o pomenu neformalnega izobraževanja. Izpostavili so, da je vedno bolj pomembno, da se mladi iskalec zaposlitve zna dobro predstaviti, da zna izpostaviti svoje prednosti, znanja in izkušnje. Biti aktiven je ključno, ko mladi vstopijo na trg dela. Mladi pa so lahko aktivni tako, da si pridobivajo nova neformalna znanja, aktivno sodelujejo v društvih in drugih organizacijah ter da so odprti, ko iščejo priložnosti, si pridobivajo (delovne) izkušnje. Pri tem je pomembno, da se čim več mrežijo. Tako lažje in hitreje pridemo do informacij, ki nas lahko pripeljejo do želenega delovnega mesta.