Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V središču Šmarja povodenj in plaz (foto, dopolnjeno), težave tudi v Pristavi in Kristan Vrhu


neurje_smarje_junij_2018_askerceva_ploscadZgodnjepopoldansko neurje je v središču Šmarja pri Jelšah povzročilo precej preglavic.

Po prvih informacijah je voda vdrla v kulturni dom, poplavljeni pa so tudi stanovanjski in poslovni objekti ob glavni cesti.

Precej vode je tudi na magistralni cesti, tako da je bil nekaj časa promet precej oviran.

Nad objektom policijske postaje oz. novimi parkirišči je prišlo do proženja zemljine, ki še polzi.

neurje_smarje_junij_2018_cesta2

 

Dodano naknadno

neurje_smarje_junij_2018_muzej_barokaV vodni ujmi jo je skupil tudi Muzej baroka. K sreči sta zbirka kipov in razstavni prostor ostala nepoškodovana, saj je voda z muljem skozi jašek, od koder toplotna črpalka zajema zrak, zalila samo pritličje.

Najprej je tako zalila kotlovnico, depo, do vrha napolnila jašek za dvigalo, nato pa se razlila po celotni spodnji etaži, kjer so veroučne učilnice župnije Šmarje pri Jelšah in Karitas.

Okoli 14.30 je Pristavo pri Mestinju v občini Podčetrtek zajelo neurje z obilnimi padavinami. Gasilci PGD Pristava pri Mestinju so preusmerili tok meteorne vode s proti poplavnimi vrečami in s tem obvarovali stanovanjsko hišo in gospodarsko poslopje pred zalitjem.

Ob 16.29 so v Kristan Vrhu v občini Šmarje pri Jelšah gasilci PGD Kristan Vrh odpravljali posledice neurja z močnim dežjem. Gasilci so očistili cestišče pri osnovni šoli, pokopališču in na relaciji Kristan vrh-Grliče.

*foto: Občina Šmarje pri Jelšah, Marjeta Šošter in Muzej baroka