Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku s proslavo počastili dan državnosti 2018 (foto, video)


Občina Podčetrtek, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šmarje pri Jelšah, Območno združenje slovenskih častnikov in Policijsko veteransko društvo Sever so v počastitev dneva državnosti in 27-letnice vojne za Slovenijo na trgu vasi Lipa v Termah Olimia pripravili tradicionalno prireditev, na kateri je bil osrednji govornik predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever, dr. Tomaž Čas.

Na trgi vasi Lipa v Termah Olimia vsakoletno pripravijo slovesnost v počastitev dneva državnosti. Na letošnji prireditvi so za kulturni program poskrbeli učenci OŠ Podčetrtek in otroci vrtca, ki so peli, plesali in recitirali, s pesmijo pa se je državnemu prazniku poklonil tudi Brane Gradišnik.

dan3

Po uvodnem nagovoru povezovalca programa mag. Darka Pepevnika se je obdobja pred sedemindvajsetimi leti spominjal župan občine Podčetrtek Peter Misja, kateri je opozoril na vedno manjšo udeležbo državljanov na tovrstnih prireditvah ter seveda tudi vse manjšega zavedanja kaj smo s samostojno državo pridobili. Za njim pa se je osamosvojitve in takratnih dogodkov povezanih s policijskimi enotami spominjal tudi osrednji govornik, predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever, dr. Tomaž Čas, ki mu lahko prisluhnete v videu.

Oglejte si še video prispevek:

K. C.