ŠOK Odklop 2018 z Jacksoni, Tabu in Nude (foto, video)

10. 6. 2018 21:08

V Šmarju je ponovno zadonelo na tradicionalnem koncertnem dogodku v okviru festivala ŠOK, ki poteka vse od začetka tisočletja, ko je na prvem ŠOK-u na ploščadi šmarskega kulturnega doma rohnel Pero Lovšin s svojimi Vitezi obložene mize.

Glasbeni del tega študentskega festivala v organizaciji domačega KŠŠO tretje leto zapored poteka na prostoru bivšega bazena ob nogometnem igrišču v športnem parku. Tokrat so tiste mlade, ki noči izpitnega obdobja ne preživljajo ob knjigah, ali pa so si zgolj privoščili “night off”, zabavali Jacksoni, Tabu in Nude.

Izpitno in maturitetno obdobje je klestilo med potencialnim občinstvom junijske zabave, a kljub temu se je v Šmarju pri Jelšah zbralo solidno število obiskovalcev. Letošnji izbor bendov je obetal rock večer in takšen je tudi bil; z enim prebijajočim se bendom in dema tradicionalnima skupinama, ki sta na sceni že več kot dve desetletji.

Za nostalgike: iz začetnih let festivala Š.O.K., ko se je na prostoru (nekdanjega) šmarskega bazena odvijal Š. del od festivala - športne igre.
Za nostalgike: iz začetnih let festivala Š.O.K., ko se je na prostoru (nekdanjega) šmarskega bazena odvijal Š. del od festivala – športne igre.

Tabu in Nude sta dala tisto, kar od njih lahko pričakujemo in zaradi česar se je med študenti v občinstvu znašel tudi kakšen obraz poznih mladih ali srednjih let. Ti se še spominjajo časov, ko je na šmarskem bazenu Š.O.K. pod črko K. ponujal literarne večere improlige ali pod Š. bazenske  špotne igre. S teh si desno lahko pogledate enega od posnetkov z začetnih festivalskih let.

Včeraj ste se na prostoru nekdanjega bazena lahko okopali kvečjemu v švicu ali razlitem pivu, čeprav zaradi odsotnosti vročine in pretirane gneče prave nevarnosti ni bilo niti za tovrstno “osvežitev”. Drugače povedano, prijeten zgodnjepoletni večer je ponudil pravo zabavo brez nezaželenih stranskih učinkov, poznanih iz prenagužvanih študentskih fešt.

Več si oglejte v spodnjem video utrniku, ki so ga posneli KŠŠO-jevci in naši fotogaleriji pod njim.

Nekaj ujetih trenutkov si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

t: R.Č., f: Ž. A.

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X