Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Šmarje pri Jelšah bo zaživela tudi skozi izvirna protokolarna darila (foto, video)


Občina Šmarje pri Jelšah je pred časom izvedla prvi javni natečaj za izbor protokolarnih in priložnostnih daril, ki je doživel lep odmev.Na takšen način bodo lahko Šmarje pri Jelšah zastopali tudi unikatni izdelki, ki pripovedujejo zgodbe tega kraja.

Pretekli teden so predloge, izbrana darila in njihove avtorje tudi predstavili v Skazovi hiši. V okviru razpisa, prek katerega so letos prvič iskali protokolarna darila, je pet predlagateljev v štirih razpisanih sklopih daril prijavilo 23 predlogov. Občina Šmarje pri Jelšah je tako doživela prijetno presenečenje. Pa ne samo zaradi števila prijavljenih proizvodov, marveč tudi zaradi njihove kakovosti, strokovnosti, dovršenosti in zgodb, ki jih darila pripovedujejo.

Protokolarna darila s sloganom Zakladnica doživetij med zelenimi griči
Najbolj prestižno darilo je penina s kozarcema s posebno gravuro.
Najbolj prestižno darilo je penina s kozarcema s posebno gravuro.

Tričlanska komisija, ki jo je imenoval župan Stanislav Šket, se je zelo odgovorno lotila svoje izbire, saj je obdarovanje eden izmed najstarejših običajev, ki ga želijo negovati tudi s posebnimi protokolarnimi darili v štirih sklopih. Po besedah predsednice komisije Sergeje Javornik so vsa izbrana darila izvirna, sodobna, večstransko uporabna, darilo najvišjega ranga pa ima tudi izjemno osebno noto. Vsa prijavljena darila vključujejo tudi želen slogan Šmarja pri Jelšah: Zakladnica doživetij med zelenimi griči, ki ga poskuša občina uveljaviti tudi v različnih promocijskih aktivnostih.

Kot je povedal Stanislav Šket, župan občine Šmarje pri Jelšah, se jim je zdela še posebej pomembna uporabnost daril. Pozdravil pa je tudi predstavitev protokolarnih daril v Skazovi hiši, ki prišepetava stoletja stare šmarske zgodbe, kmalu pa bo lahko zaživela v novi, osveženi podobi.

Občina je sicer z razpisom želela pridobiti nabor izvirnih, vsebinsko in oblikovno domišljenih daril štirih različnih cenovnih razredov, ki bodo odražala naravne znamenitosti, kulturno dediščino, dosežke, etnološke in kulinarične značilnosti občine ter bodo imela kot taka promocijski učinek.

Več o tem je na predstavitvi povedal tudi župan Stanislav Šket.

Ob tem pa ne spreglejte fotogalerije, v kateri si lahko ogledate pestro paleto protokolarnih daril, ki bodo po Sloveniji in svetu širile glas o Šmarju pri Jelšah.