Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otvoritev razstave »Zmajske in druge likovne zgodbe« učencev OŠ Kozje na Gradu Podsreda


Minuli četrtek so na gradu Podsreda otvorili razstavo »Zmajske in druge likovne zgodbe«, ki sta jo pripravila Kozjanski regijski park in Osnovna šola Kozje.

razstava_v-d-direktorica-se-je-zahvalila-mentorjuRazstava je nastajala pod mentorstvom učiteljev OŠ Kozje. Vodil jih je likovni pedagog Franc Grobelšek, ki je razstavo tudi domislil in pripravil.

Dogodek v atriju gradu so glasbeno obarvali učenci OŠ Kozje, ki jih je spremljal »kozjanski zmaj«. Goste sta pozdravila mag. Valerija Slemenšek, v.d. direktorja Kozjanskega parka, in ravnatelj OŠ Kozje, Roman Gradišek. Zbrane je nagovorila moderatorka dogodka Nataša Ferlinc Krašovic, ki je poudarila vpliv učenja likovnega izražanja na mlade, ki bodo zato tenkočutneje izbirali oblike hiš, predmetov za vsakdanjo rabo, tudi svoja oblačila – ravno zaradi izkušnje, ki jo imajo pri urah likovne umetnosti z učiteljem, ki jih pravilno usmerja.

razstava_glasbenim-tockam-je-prisluhnil-tudi-zmajFranc Grobelšek je poudaril, kako so učenci pri urah likovne vzgoje in na dnevih dejavnosti delali še bolj motivirano, z mislijo, da bodo lahko dela razstavljena v pravi galeriji. Izpostavil je pomen vodenja otroka pri ustvarjanju likovnega dela, pri čemer je treba otroku dozirati ravno pravo mero pomoči, da nastane izdelek, ki je iskren. Nabor likovnih tehnik na razstavi je bogat: od linijske risbe, voščene krede in batika v kombinaciji z akvareli, krede na temni podlagi, kolaža, kolažnega tiska pa vse do monotipije, reliefa in linoreza. Večina izdelkov je na temo legende o zmaju, del so prizori iz Kozjega, ob vstopu v razstavo pa obiskovalce pričaka zanimiv kiparski »robotski pozdrav« učencev 2. in 3. razreda.

Razstava bo na ogled do 2. septembra 2018. Grad Podsreda je odprt vsak dan razen ob ponedeljkih med 10. in 18. uro.

razstava_robotski-pozdrav-ob-vhodu-na-razstavo

N.G.