Občina Šmarje pri Jelšah ob občinskem prazniku podelila plaketo, priznanja in denarno nagrado (foto, video)

23. 6. 2018 21:22

V petek so na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku Občine Šmarje pri Jelšah v Kulturnem domu Šmarje podelili občinska priznanja, denarno nagrado in plaketo občine. Najvišje priznanje, plaketa občine je bila podeljena Janezu Beletu, priznanji sta šli v roke Martinu Slatenšku in Mladinskemu klubu Netek, denarno nagrado pa je prejelo Športno društvo Kristan Vrh. Na tokratni seji so podelili tudi posebno priznanje, in sicer so bili prejemniki le tega člani ekipe nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah.

seja1 V sklopu občinskega praznika občine Šmarje pri Jelšah so se povabljeni gostje zbrali v dvorani Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah, kjer jih je uvodoma nagovoril župan Stanislav Šket, ki se je sprehodil skozi izvedene projekte med obema praznikoma ter predstavil trenutno aktualne ter prihodnje načrtovane projekte. Zahvalil se je vsem, ki skrbijo za lepši in boljši vsakdanji utrip v Šmarju pri Jelšah, posebne zahvale in čestitke pa so bili deležni letošnji nagrajenci, ki so jim v nadaljevanju podelili priznanja, denarno nagrado in plaketo.

seja3

Letošnja denarna nagrada je šla v roke Športnega društva Kristan vrh, ki skrbi za športno rekreativna druženja, priznanje za ustvarjalnost na področju kulture in gledališke umetnosti je prejel Mladinski klub Netek, za požrtvovalno delo na področju gasilstva pa je priznanje prejel Martin Slatenšek.

Posebno priznanje pa si je tokrat prislužila ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, ki se je letos udeležila tekmovanja v nudenju prve pomoči na Češkem, kjer je postala podprvak.

Najvišje priznanje, plaketo občine si je tokrat prislužil Janez Bele iz Zibike, ki je zelo aktiven tako na področju kulture, pevskega ustvarjanja in gasilstva. Slednji se je ob koncu v imenu vseh nagrajencev zahvalil predlagateljem in vsem, ki so jim pomagali pri ustvarjanju, saj so za njihove zasluge po njegovih besedah zaslužni tudi ljudje, ki so z njimi sodelovali in jim pomagali pri uresničevanju zastavljenih ciljev.

seja2

V nadaljevanju seje so besedo dobili gostje. Kot prvi je zbrane nagovoril dosedanji poslanec državnega zbora dr. Vinko  Gorenak, ki se je dotaknil situacije v državi ter se zahvalil vsem, ki so ga osemnajst let, kolikor je bil v državnem zboru podpirali. Naslednji govornik župan Občine Podčetrtek Peter Misja, ki je pozdravil v imenu vseh županov UE Šmarje pri Jelšah je poudaril pomembnost sodelovanja tako na ravni občin kot tudi na ravni države ter pomembnost lokalnih skupnosti. Oba govornika sta čestitala vsem občankam in občanom Občine Šmarje ob občinskem prazniku, kakor vsem državljanom ob prihajajočem dnevu državnosti ter jim zaželela obilo uspehov tudi v bodoče.

Zbranim je čestitke izrekel še predsednik skupščine občine Lopare iz sosednje Hrvaške, nato pa so se zbrani po končani slovesnosti odpravili v preurejene prostore Šmarske kleti, kjer so nazdravili na opravljeno delo in na dobre načrte za prihodnje, prav tako pa so si lahko ogledali razstavo Društva kmetic Ajda ter razstavo protokolarnih daril, ki so jih pred dnevi izbirali v Šmarju pri Jelšah.

 Vabljeni še k ogledu fotogalerije:

K. C.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X