Karateisti z odliko na ekipnem državnem prvenstvu

11. 6. 2018 22:20

V nedeljo je bilo na Polzeli potekalo ekipno državno prvenstvo Slovenije v karateju. Udeležilo se ga je 28 klubov iz Slovenije. Med njimi je nastopalo pet ekip iz karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

Pri ekipnem tekmovanju smo klubsko sodelovali z naslednjimi: Društvo za karate Celje, Karate klub Cerknica in Karate društvo Loče. Klubom,trenerjem in staršem se lepo zahvaljujemo za odlično sodelovanje in medsebojno pomoč. Eden od naših odličnih tekmovalcev – Žan Luka Lesnika je bil posojen Karate klubu Radvanje, v kategoriji športne borbe kadeti.

Ekipna tekma je vedno tekma s posebnim žarom in vzdušjem. Tukaj ne pridejo do izraza samo posamezniki, temveč timski duh, povezanost in složnost.

Tekmovanje smo začeli z ekipo kate malčki v sestavi: Filip Lotrič, Vinko Juraja, Tilen Prah. Z izjemno samozavesnimi nastopi so se prebili do finala, tam pa z malce slabšo sinhronizacijo morali priznati premoč ter tako na koncu osvojili odlično 2. mesto. To je bilo za njih že drugo državno prvenstvo v takšni sestavi.

Druga ekipa je bila ekipa malčic v sestavi: Živa Stendler Klajnšek, Ana in Lea Bele, ki so že drugič zapored postale ekipne državne prvakinje. Kljub temu da ne trenirajo skupaj, so pokazale kolektivni duh in odlično harmonizacijo. Verjamemo v dobro sodelovanje z Živinim klubom – Društvom za karate Celje tudi v prihodnje.

Naslednja je bila ekipa dečkov v sestavi v sestavi: Maj Mihelič, Grega Zbil in Luka Bele. Po odličnem nastopu najmlajših so dobili dodaten motiv in željo, da se tudi oni povzpnejo na najvišjo stopničko. To jim je tudi uspelo. Po skupnem treningu so pokazali, da so iz pravega testa, ne le posamezno, ampak tudi v ekipnih bojih ter tako kot odlični posamezni kataši tudi kot ekipa osvojili naslov državnih prvakov v kategoriji dečki.

V popoldanskem delu so začeli z nastopi tudi borci. Najprej so začele borke v kategoriji malčic, ki počasi nabirajo tudi izkušnje v borbah. To so bile: Ana Babič, Lea in Ana Bele. Izkušnje, ki so jih s to in vsako drugo tekmo pridobile, se bodo z leti obrestovale, ko bodo punce lahko posegale po najvišjih mestih. Tokrat so osvojile tretje mesto.

Še zadnja ekipa je bila ekipa borbašev malčkov v sestavi: Benjamin Herman, Leon Sodin in Tai Kunst. Tudi borbašem se je uspelo prebiti po zelo razburljivih bojih do repasaža. Z borbenim duhom, dobro taktiko in tehniko, so tudi oni uspeli premagati nasprotnike ter zasluženo osvojili skupno 3. mesto.

Kot posojen tekmovalec je Žan Luka Lesnika tekmoval za ekipo karate kluba Radvanje. Na žalost so v repasažu za tretje mesto klonili.

Vsem tekmovalcem čestitamo za odlične nastope ob koncu tekmovalne sezone. Vsem klubom, s katerimi smo sodelovali, se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje. Verjamemo, da smo upravičili zaupanje pri sestavih ekip. Kot klub smo po skupnem seštevku osvojenih medalj skupno zasedli 7. mesto v Sloveniji.

M.R.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X