Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Hartlu 14. naslov najboljšega tenisača Kozjega


Tenis klub Kozje je prvo junijsko soboto pripravilo prvi turnir članov v sezoni 2018, ki je, kot je to že v navadi, štel tudi za občinsko prvenstvo.

Turnirja se je udeležilo osem članov, ki so se pomerili na izpadanje. V četrfinalu nismo videli presenečenj, saj so se v polfinale uvrstili igralci, ki so bili postavljeni za nosilce. Podobno je bilo tudi v polfinalu in v finalu sta se pomerila Blaž Hartl in Matej Sok, kar je bila ponovitev lanskega finala. Ponovno je bil uspešnejši Blaž, ki je tako postal prvak Občine Kozje v tenisu že 14. na skupaj 23 prvenstvu.

TK Kozje občinska prvenstva organizira že od leta 1995 dalje, Blaž pa je od leta 2003 nanizal sedem zmag do leta 2009, v letih 2010 in 2011 se prvenstva ni udeležil, od 2012 dalje pa je ponovno zmagal sedemkrat zapored. Matej je naslov prvaka osvojil ravno v dveh letih, ko Blaža ni bilo, tokrat pa je že šestič končal na drugi stopnički. Tretje mesto je osvojil Gregor Volavšek, ki je premagal Bojana Dobravca. Gregorju je to bila sploh prva uvrstitev med prve štiri, Bojan pa je bil do zdaj že dvakrat drugi in tretji, tokrat pa je drugič končal še na četrtem mestu.

Blaževa zmaga je bila jubilejna kar se tiče zmag na članskih turnirjih TK Kozje. Od leta 1999 je bil to 88. klubski turnir, Blaž pa je zmagal 50. (R.G.)