Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

2. Afroditin tek s Štajerskim valom 2018 (foto, video)


 Sobotno dopoldne je v Rogaško Slatino privabilo številne tekače iz Slovenije in tujine, ki so se udeležili 2. Afroditinega teka s Štajerskim valom. Tekači so tekmovali na 5 in 10 kilometrski trasi, sodelujoči pa so se lahko podali tudi na netekmovalno kilometrsko pot, ki je bila še posebej zanimiva za otroke ter se preizkusili v testu hoje.

Kozmetika Afrodita in Radio Štajerski val sta letos že drugič organizirala Afroditin tek na Evropski ploščadi v središču Rogaške Slatine. Dogodek je podprla tudi Občina Rogaška Slatina in celotna lokalna skupnost, kot športni partner teka  je pri organizaciji sodeloval Atletski klub Šentjur. Letošnja novost je bil test hoje na 2 km, pri katerem je sodelovala strokovna ekipa Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah.

tek1

Skoraj tisoč tekačev se je podalo na 10, 5 in 1 km, prvi dve progi sta bili tekmovalni, tek na 1km pa je bil netekmovalen. Tek je bil tudi dobrodelne narave, saj so del sredstev od vsake prijavnine namenili za nakup športne naprave za zunanji fitnes ob promenadi v Rogaški Slatini. S tem so želeli organizatorji še dodatno vzpodbuditi gibanje med vsemi generacijami.

»Z Afroditinim tekom želimo spodbuditi ljudi v našem okolju in širše k bolj zdravemu načinu življenja, saj lepota vsakega posameznika izvira od znotraj. Hkrati pa želimo kot družbeno odgovorno podjetje doprinesti k še prijetnejšemu in družinam prijaznemu okolju v Rogaški Slatini,« je povedala ustanoviteljica in direktorica Kozmetike Afrodita Danica Zorin Mijošek.  »Kot zagovorniki aktivnega preživljanja prostega časa verjamemo, da lepota in zdravje hodita z roko v roki ter da je zares lep tisti, ki se tako tudi počuti,« še dodajajo v Kozmetiki Afrodita.

tek3

Predvsem pa je Afroditin tek organiziran kot aktivno, zabavno in pozitivno druženje vseh generacij. V Rogaški Slatini na prvo junijsko soboto pričakujejo številne tekače in njihove navijače iz vse Slovenije, navijat pa bodo prav gotovo prišli tudi domačini. Župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič: »Športno obarvana Rogaška Slatina  postaja prepoznavna tudi skozi rekreativne in tekmovalne prireditve. Zato smo še toliko bolj veseli, da bodo letos že drugič ulice našega mesta poleg kolesarjev dirke po Sloveniji zasedli tudi tekači. Vsem iskrena dobrodošlica v Rogaški Slatini.«

Prav vsi, ki so se udeležili teka in so prišli skozi ciljno črto so bili zmagovalci, najhitrejši v kategorijah na 5 in 10 km pa so prejeli pokale Steklarne Rogaška in lepe nagrade. Prvourščeni v moški in ženski kategoriji na 10 in 5 km so prejeli wellness paket za 2 osebi s Kozmetiko Afrodita v hotelu Atrlantida ****  v Rogaški Slatini, nagrada za 2. in 3. mesto v moški in ženski kategoriji pa je bila dan za razvajanje s Kozmetiko Afrodita v Rogaški Slatini. Vsi udeleženci teka so prejeli darilno vrečko s promocijskimi izdelki Kozmetike Afrodita in ostalih pokroviteljev teka.

Kako je bilo na teku, si oglejte v fotogaleriji in v videu.

Še fotogalerija:

K. C.

sok-odklop-klik