Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zeleni festival Rogatec 2018 (foto)


V soboto, 28. aprila, je bil Muzeju na prostem v Rogatcu privabil številne ljubitelje vrtičkarstva in gojenja zelenjave. Sončna sobota je bila kot nalašč za Zeleni festival.

Ves dan je na travniku potekala izmenjava semen, sadik in vrtnarskih nasvetov, poleg sejma pa so bile na območju muzeja in v njegovi bližnji okolici številne zabavne dejavnosti za zljubitelje zelenja vseh starosti.

zeleni-festival-rogatec-2018Za otroke je bila najbolj zanimiva cestna lokomotiva – Rogačan, ki je najmlajše obiskovalce in njihove starše popeljala na izleta po Žahenberški dolini in pod Donačko goro, vmes pa jih je čakalo še presenečenje: pomagali so smučarskemu skakalcu, ki ga je ob skoku na Žahenberski skakalnici odneslo nekoliko predaleč.

Veliko zanimanja pa je požela tudi predstavitev konjeniškega kluba Strmol in možnost jahanja za najmlajše.

Za odrasle obiskovalce pa je bilo zelo poučno predavanje inženirja agronomije, Igorja Srebota, o celoletni samooskrbni pridelavi zelenjave na domačem vrtu.

Udeležili pa so se lahko še drugih uporabnih predavanj in delavnic – o vzgoji lastnih sadik, o čebelarjenju, o gojenju solate v rastlinjaku in še o mnogo čem.

Obiskovalci so s festivala lahko odnesli tako veliko znanja kot obilo novih semen, sadik ter okolju in zdravju prijaznih proizvodov.

Festival je v spremstvu župana Občine Rogatec, Martina Mikoliča, obiskal tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Mikolič in Počivalšek se bosta na bližajočih se državnozborskih volitvah v okraju Šmarje pri Jelšah pomerila za poslanski stolček.

Fotogalerija:

R. Č.

tek-smarski-2018-polsi-klik