Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tek po šmarskih bregih 2018: ni prijetnejšega teka za ljubitelje športa in narave (foto)


Skoraj 300 tekačev in tekačic vseh starosti se je v krasnem, sončnem, ravno prav toplem vremenu v soboto dopoldne podalo na 3. Tek po šmarskih bregih. Organizatorji, ki delujejo v okviru ŠD Šmarje pri Jelšah, so se res potrudili in pripravili sproščeno prireditev, ki dobiva svoj značaj. 

tek-po-smarskih-bregih-2018-2
Predšolski otroci so odtekli en 200 metrski krog po šmarski atletski stezi

Po odmevnosti in množičnosti ni ravno Ljubljanski maraton, a ravno v tem je eden njegovih čarov. namesto sivega betona  na Teku po šmarskih bregih bol jali manj hiteče tekače obdajajo zeleni travniki, njive, drevoredi. Po gozdnih poteh pljuča ne srkajo mestnega smoga, temveč paleto izbranih podeželskih dišav, tudi tistih pristnih, ki sicer malce smrdijo, pa še vedno mnogo manj od urbanih hlapov.

Tek po Šmarskih bregih je zagotovo raj za tekače – ljubitelje narave. Je zahteven, a ne predolg in hkrati ne preveč tekmovalen. Morda še najbolj med zagreto mladino, ki se v predtekih podaja na 200, 500 in 1000 metrske poti. Otroci uživajo, starši pa ponosno stegujejo mobilne telefone v želji ujeti trenutek, ki bi jim ostal za vedno.

tek-po-smarskih-bregih-2018

Po približno 150 otrocih od 5 do 14 let se je na 5 km in 10 km pot po bregih podalo še približno toliko odraslih tekačev.

Tisti bolj tekmovalnejši lahko rezultate vseh kategorij preverite na spletni strani Protime.

Dogodek je imel tudi bogat, oziroma bolje rečeno, zabaven spremljevalni program, saj ga je povezoval in vodil lokalno-nacionalno uveljavljeni komik iz bližnje Male Pristave, Aleš Novak. Njegovim domislicam so se lahko nasmehnili tudi gostje, šmarski župan Stanko Šket, minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in ravnatelj OŠ Šmarje Mitja Šket.

Zmagovalce vseh tekov lahko preverite v desnem stolpcu ter spodaj. Utrinke z dogajanja pa smo ujeli v zelo bogato fotogralerijo, v kateri se bo našel marsikateri tekač.

R. Č.

Če tek ni vaš edini rekreativni šport, s katerim vzdržujete zdravje in kondicijo, vas naslednjo nedeljo vabimo še na podobno prijetno izkušnjo: kolesarjenje po dolini Sotle. Kot ponavadi tudi tokrat s Kozjansko.info prvih deset pol ceneje:

prijateljsko-kolesarjenje-sotla-klik