Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek: gasilsko tekmovanje s praznikom krajevne skupnosti in majsko nočjo 2018 (foto, video)


V soboto, 20. maja, so v Podčetrtku izpeljali tradicionalno meddruštveno gasilsko tekmovanje za memorial Franca Renierja, zvečer so obeležili praznik KS Podčetrtek, dan pa zaključili s tradicionalno majsko nočjo.

14. meddruštveno tekmovanje pritegnilo visoko udeležbo

Gasilsko  tekmovanje za memorial Franca Reinerja se je pričelo že v popoldanskih urah pri Gasilskem domu Podčetrtek. Ženske in moške članske ekipe so se pomerile na gasilskih vajah, v večernih urah pa so bile najboljše tudi nagrajene.

Med ženskimi ekipami so se na 3. mesto povzpele članice PGD Sveti Štefan, stopničko višje pa so si izborile članice PGD Buče. Prvo mesto so zasedle gasilke PGD Mestinje.

Med moškimi ekipami so si 3. mesto prislužili člani PGD Sveti Štefan, drugo mesto pa je pripadlo PGD Šmarje pri Jelšah. Prvo mesto je šlo v roke članov PGD Drešinja vas.

Ansambel Frajerke
Ansambel Frajerke
Večerne ure poskrbele za kulturni program in zabavo
Rozika Ivačič je prejela priznanje KS Podčetrtek za častno delo, ki ga opravlja v krajevni skupnosti.
Rozika Ivačič je prejela priznanje KS Podčetrtek za častno delo, ki ga opravlja v krajevni skupnosti.

Ob 19. uri je v dvorani Gasilskega doma Podčetrtek potekala slavnostna akademija ob prazniku KS Podčetrtek. Ob tej priložnosti so prepoznali delo krajevne skupnosti, ki trdno stoji že 42 let. Poskrbljeno je bilo tudi za bogat kulturni program, ki so ga stkali domači kulturniki. KS Podčetrtek pa je podelila tudi priznanje častni občanki Roziki Ivačič, ki s svojim delovanjem vsakodnevno skrbi za lepše in bolj kakovostno življenje na lokalni ravni.

Zadnje dejanje minule sobote pa je bilo praznovanje majske noči. Za zabavo je poskrbel ansambel Frajerke, štiri dekleta pa so obiskovalce zabave zabavale še dolgo v noč. V večernih urah so podelili priznanja in pokale ekipam, ki so sodelovale na meddruštvenem gasilskem tekmovanju. Po uradnem delu pa je napočil čas za zabavo, ki je združila gasilce in občane ter dokazala, da KS Podčetrtek že desetletja skrbi za bogato kulturno in turistično dediščino, prežeto z zabavo.

Nekaj utrinkov z majske noči si lahko ogledate v spodnjem video posnetku:

Prav tako pa vas vabimo k ogledu fotogalerije s sobotnega dogajanja:

Foto: Jernej Šulc in Tina O.