Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po občinski cesti divjal s 130 km na uro


Medobčinsko redarstvo je 23. maja izvajalo kontrolo hitrosti z radarjem. Glede na kontrole hitrosti, ki se izvajajo na raznih lokacijah tudi s strani Policije, glede na vse preventivne aktivnosti in vsa opozorila v medijih, se nekateri vozniki očitno ne zavedajo posledic, do katerih lahko pride zaradi prehitre vožnje. Prav tako defenzivno ravnanje nekaterih voznikov ni na dovolj visoki ravni, da bi lahko na cesti predvideli nevarne situacije. Vsekakor pa je med vozniki večina tistih, ki cestno prometne predpise upoštevajo.

V letu 2017 je na slovenskih cestah zaradi neprilagojene hitrosti življenje izgubilo kar 46 ljudi, to je skoraj vsaka druga smrtna žrtev na naših cestah. Veliko prometnih nesreč se zgodi prav na lokalnih cestah. Med vozniki in potniki osebnih avtomobilov so najbolj ogroženi in najbolj ogrožajo mladi med 18. in 24. letom ter starejši od 50 let. Pogosto so žrtve prometnih nesreč z vozili tudi ranljivejši udeleženci v prometu, predvsem pešci in kolesarji. Najpogostejši vzroki za nastanek prometnih nesreč so: hitrost, neupoštevanje prednosti, nepravilna stran in smer vožnje, neustrezna varnostna razdalja, vožnja pod vplivom alkohola, mamil ali drugih psihoaktivnih snovi (https://www.avp-rs.si/varnost-v-prometu/hitrost-2/).

Medobčinsko redarstvo je omenjenega dne ugotovilo 51 prekoračitev hitrosti. Od tega je največ prekoračitev hitrosti bilo ugotovljenih na eni izmed lokalnih občinskih cest, kjer je na delu ceste, kjer je omejitev hitrosti omejena na 60 km/h, bilo zabeleženih 39 prekoračitev dovoljene hitrosti. Od teh je bilo kar 16 voznikov tistih, ki so vozili nad 20 do 30 km/h več kot je dovoljeno, 4 vozniki, ki so vozili nad 30 do 40 km/h, 6 voznikov, ki so vozili nad 40 do 50 km/h in 3 vozniki, ki so vozili nad 50 km/h več od dovoljene hitrosti. Najvišja izmerjena hitrost je bila kar 130 km/h. Slednjim trem voznikom grozi 1.200 evrov globe in 18 kazenskih točk.

Medobčinska redarstva so del lokalnih skupnosti, ki jim ni vseeno za stanje prometne varnosti. Hitrosti želimo umiriti in udeležence v prometu spodbuditi k zavedanju, da je potrebno predpise in omejitve hitrosti upoštevati na vseh cestah in ne samo na določenih delih cest, ki so v naprej znani po večkratnih kontrolah s strani Policije. Na takšen način se bosta zvišali tudi prometna kultura in prometna varnost. Vozimo pametno …

sok-odklop-klik