Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob obnovi slivniške šole bodo uredili tudi prometni režim


V okviru prenove Osnovne šole Slivnica pri Celju bo Občina Šentjur uredila tudi okolico. Na obstoječem dotrajanem in premajhnem parkirišču pred šolo bo podjetje GMI iz Slovenskih Konjic zgradilo večnamensko parkirišče ter na njem uredilo javno razsvetljavo.

gmi_pogodba_slivnica_2018Skupaj bodo uredili 41 parkirnih mest za osebne avtomobile, od tega dva za invalide in enega za električne avtomobile. Prav tako bodo omogočili šolskemu avtobusu krožno obračanje. Na postajališču za šolski avtobus bodo zgradili tudi nadstrešnica. V sklopu zunanje ureditve bodo rekonstruirali tudi dovozna cesta k šoli. Vrednost pogodbenih del, ki se bodo začela v juniju in predvidoma končala do prvega šolskega dne, znaša 314.000 evrov.

Na naše vprašanje, če bodo morda parkirna mesta v izogib nejevolji morebiti kaj povečali, smo dobili odgovor, da so mere takšne, kot jih predpisuje pravilnik (Ta predpisuje minimalne dimenzije, sicer pa je stroka mnenja, da je zastarel, saj so se dimenzije vozil povečale. V Rogaški Slatini tako že nekaj časa zarisujejo večje “bokse”) oz. da naj ljudje v skladu z strategijo mobilnosti hodijo peš …

Na šolskem objektu bo ljubljansko podjetje TIPO namestilo izolacijo sten in podstrešja ter nadomestilo staro azbestno kritino, kakor tudi stavbno pohištvo. Uredili bodo tudi novo kotlovnico in vgradili toplotno črpalko. Vrednost del je 825 tisočakov, s strani kohezijskega sklada pa je predvideno sofinanciranje v višini 239.000 evrov.

bR; foto: OŠ