Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Konfekcija Marja z novimi prostori k še boljšemu poslovanju (foto, video)

Družinsko podjetje Konfekcija MARJA, ki ima sedež v Selah v občini Podčetrtek, je s svojim delovanjem začelo leta 1992, ko sta se Marijana in Vili Plevnik odločila, da poskusita stopiti na podjetniško pot katere vodilo bo tekstil. Z majhne šiviljske delavnice sta ustvarila družinsko podjetje, kjer danes dela 18 ljudi.

marja1Kljub znanemu dejstvu, da je bila ravno tekstilna panoga konec prejšnjega stoletja najbolj na udaru in da so se takrat zapirala številna velika tekstilna podjetja, so se v Konfekciji Marja z entuziazmom, voljo do dela in vedno novimi idejami uspeli razvijati in tako že četrt stoletja širijo in razvijajo svojo šiviljsko dejavnost.

Prvi proizvodni program je bila izdelava ženskega, moškega in otroškega spodnjega perila, kasneje pa smo začeli šivati tudi druga oblačila, tako da danes naš asortiman tekstilnih izdelkov zajema 180 različnih artiklom in trudimo se slediti modnim trendom” je ob otvoritvi novih prostorov dejal prokurist podjetja, sin Marjane in Vilija, Matjaž Plevnik, ki ob tem še dodaja: “Poleg mene in mojih staršev našo poslovno zgodbo že več kot deset let soustvarja tudi žena Suzana, ki je v podjetje prinesla nove modne in poslovne ideje. Vsekakor pa sta inspiracija za razvoj novih otroških oblačil tudi najina otroka Matic in Julija, tako da oblačila za otroke danes predstavljajo kar precejšen del naših izdelkov”.

Zaradi vedno večjega števila artiklov so dosedanji prostori, ki se razlegajo na kar 600 kvadratnih metrih delovne površine postali pretesni in tako so se odločili, da postavijo nov poslovni objekt, v skupni izmeri prav tako šeststo kvadratnih metrov, s čimer se povečuje trgovina ter skladišče gotovih izdelkov, polovico prostorov novih površin pa zavzema šivalnica z najsodobnejšimi šivalnimi stroji.

marja5

Ker pa je pri snovanju uspešne zgodbe zelo pomembna tudi podpora lokalne skupnosti se je Matjaž Plevnik ob tej priložnosti zahvalil županu Petru Misji, ki jim je vedno ponudil roko, ko so jo potrebovali. Nad uspešno zgodbo omenjenega podjetja je seveda navdušenje izrazil tudi župan Misja, kajti veseli ga dejstvo, da v zadnjem času na območju občine Podčetrtek odpirajo nove poslovne subjekte in s tem dokazujejo, da dela niso opravljena le na cestnih infrastrukturah in ostalih objektih, ampak se veliko vzpodbudnega dogaja tudi na področju gospodarstva.

Ker pa so manjša družinska podjetja pomemben člen pri razvoju gospodarstva, je nad delom Konfekcije Marja navdušen tudi minister Zdravko Počivalšek. “Ponosen sem in vesel dvakrat, ne samo kot predstavnik trenutne državne oblasti, ampak predvsem kot sokrajan in sorodnik Vilija Plevnika, da je skupaj z družino uspel narediti velik korak naprej. Takšna podjetja so steber vsake ekonomije in verjamem, da se ta razvoj, ki ga doživljam v zadnjem obdobju na nek način v pozitivnem smislu odraža tudi na drugih mestih. Vsako podjetništvo je težko, vendar menim, da je v večjih mestih lažje začeti podjetniško pot, ustvarjati tukaj na Kozjanskem in Obsotelju pa je velika zadeva. Verjamem, da bo razvoj Konfekcije Marja tudi v bodoče šel v pravo smer, saj ste pošteni, delovni in trmasti, zato vam želim uspešno poslovanje tudi v bodoče in verjamem, da tista podjetja, ki uspejo najti sožitje med podjetniško žilico in zaposlenimi in to verjamem, da vi znate, imajo veliko prihodnost, zato se veselim tudi prihodnjih uspehov”.

V videu prisluhnite Matjažu in Viliju Plevniku, ki sta spregovorila o trenutnem poslovanju Konfekcije Marja in o začetkih, ki segajo v leto 1992.

Fotogalerija:

K. C.