Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gospodarstveniki Kozjega na srečanju z uspešnim podjetnikom Boštjanom Gorjupom (video)


Sredi minulega tedna se je na gradu Podsreda odvilo že 4. srečanje gospodarstvenikov občine Kozje, tokrat z uspešnim poslovnežem, direktorjem BSH d. o. o. Nazarje in predsednikom Gospodarske zbornice Slovenije  Boštjanom Gorjupom, srečanja pa se je udeležil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Na srečanju gospodarstvenikov je uvodoma vse zbrane na gradu Podsreda pozdravila in nagovorila županja Milenca Krajnc, katero veseli dejstvo, da občina kljub nerazvitim gospodarskim subjektom zna izkoristiti dane danosti, kot sta naravna in kulturna dediščina in s tem izboljševati življenje v občini.

koza1V nadaljevanju je zbrane najprej nagovoril gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je izpostavil določene slabosti ter pa ključne težave, ki jih vidi v trenutnem političnem sistemu in se dotikajo predvsem gospodarstvenikov. Tukaj je seveda izpostavil visoke dajatve ter pretok delovne sile, prav tako pa si v prihodnje želi, da bi država znala olajšati delovanja podjetjem, ki skrbijo in delajo ne samo v svojo lastno dobrobit, ampak v dobrobit države.

Preden pa je besedo dobil direktor podjetja BSH d. o. o. Nazarje Boštjan Gorjup je direktorica Razvojne agencije Sotla Bojana Žaberl gospodarstvenikom predstavila projekt Spot svetovanje Savinjska. RA Sotla se je leta 2017 uspešno prijavila s šestimi partnerji v Savinjski regiji na Javni razpis za financiranje izvajanja brezplačnih storitev na 12 slovenskih poslovnih točkah, s 1. 1. 2018 pa se je začelo izvajanje omenjenega projekta, ki pomeni nadgradnjo dosedanjih aktivnosti VEM točk, pod okriljem SPIRIT SLOVENIJA, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter EU sklada za regionalni razvoj. Projekt omogoča izvajanje brezplačnih storitev zlasti za mikro, mala in srednja podjetja, z namenom spodbujanja podjetništva.

koza3

Nato pa je na vrsto prišel Boštjan Gorjup, direktor podjetja BSH Nazarje ter predsednik GZS, ki je uvodoma predstavil delovanje BSH, kjer deluje že dolga leta, poleg tega je predstavil  s čim vse se ukvarjajo in kakšni produkti so njihova posebnost, prav tako pa je predstavil, kako so se v podjetju spopadli s težkimi pogoji, ki bi jih skoraj pripeljali do stečaja, vendar so se z dobrim delom in vlaganjem v zaposlene ne samo pobrali, ampak močno dvignili.

Gorjup je predstavil še delovanje Gospodarske zbornice Slovenije in zavzemanja h katerim stremijo. Med drugim bodo poskusili sprejeti srednjeročni sporazum Gospodarstvo – Sindikati – Vlada za stabilno gospodarsko okolje, zavzemali se bodo za 200 novih sistemskih podjetij, za pošteno obdavčitev in za zaustavitev “brain drain”, kadrovske izzive, za izboljšanje davčne obremenitve ter za ureditev manjkajočih infrastrukturnih projektov (tretja razvojna os, državne ceste, ureditev stanja železnic) ter za upravljanje z državnimi podjetji in zavodi.

Nekaj insertom z omenjenega srečanja lahko prisluhnete v videu.

K. C.