Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

GIC gradnje v Pristavi z novo betonarno


V Pristavi pri Mestinju je podjetje GIC gradnje odprlo dobra dva milijona evrov vredne nove proizvodne prostore. V novi betonarni bodo proizvajali širok spekter betonskih izdelkov za lastne potrebe, kakor tudi za prodajo. Skupen obseg pokritih površin je 2.000 kvadratnih metrov, zunanjih pa nadaljnjih 10 tisoč, na njih pa se je gicovcem pridružilo 10 novih sodelavcev, ki bodo nadzirali delo v povsem avtomatiziranem obratu.

betonarna_cajzek_2018_trakDirektor podjetja, ki deluje od leta 1990, in je imelo v svoji skupini lani 45 milijonov evrov prihodkov, je na odprtju gostil številne goste iz gradbenega “foha”.

Med prisotnimi je bil tudi domačin, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki je med drugim dejal: “Ivana Cajzka sem srečal konec osemdesetih let pri obnovi mlina in že takrat je njegovo podjetje vse, kar smo podpisali, izvedlo v roku in odlično. Gradbeništvo je po krizi 2008 doživelo hud udarec in od 30 največjih, jih je 23 bankrotiralo. Ostalo jih je sedem, med njimi tudi GIC gradnje, ki se je ves čas zdravo razvijalo in raslo.«

betonarna_cajzek_2018_halaOb odprtju je čestital tudi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup, ki je opozoril, da je: ” Gradbeništvo v zadnjem obdobju utrpelo velike izgube in je sedaj prav, da se z ustreznimi kapacitetami in projekti pripravimo na prihodnji cikel, ki bo v prihodnjih letih zagotovo prišel, da bomo znali pravilno investirati in bomo s tem omogočili nadaljni razvoj slovenskega gradbeništva.”

otroci_zbor_pristava_maj_2018Ivan Cajzek je trak nove pridobitve skupaj z obema omenjenima prerezal v družbi sina Roka, ki zaključuje doktorat, in v podjetju prevzema vedno več odgovornosti, kakor tudi z županom občine Podčetrtek, Petrom Misjo, kjer so zadovoljni tudi s povečanjem števila delovnih mest.

Zbrani so si novo betonarno lahko tudi ogledali in pod strokovnim vodstvom spoznali proizvodnjo betonskih izdelkov, ki je v Pristavi pri Mestinju rasla in se razvijala zadnji dve leti.

Obrat proizvodnje betona na tej lokaciji sicer obstaja že 43 let.

Podjetje ima pridobljene in uspešno vodene certifikate ISO 9001, ISO 14001 in OHSAS 18001, četrtino svoje realizacije pa ustvari na sosednjem Hrvaškem.

V kulturnem programu so nastopili otroci Podružnične osnovne šole Pristava pri Mestinju, kakor tudi Nina Pušlar in spremljevalna vokalistka, skoraj domačinka, Ana Ferme.

Dodajmo, da je ob tej priložnosti podjetje domači šoli in gasilskemu društvu doniralo 4.000 evrov.

bR

prijateljsko-kolesarjenje-sotla-klik