Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovec le še korak od nove lovorike


V tretji tekmi finalne serije državnega prvenstva v futsalu je Dobovec znova povedel in ga sedaj le še zmaga loči od drugega naslova državnih prvakov.

Domačini so nastopili v popolni zasedbi, gostje so prišli brez prvega vratarja Vida Severja, ki se je poškodoval na sredinem treningu. Tekma se je razživela v 2. delu 1. polčasa. V 13. minuti je od daleč meril gostujoči kapetan Gašper Vrhovec, v isti minuti so domači izvedli domiselno akcijo – sodelovali so Rok Mordej, Kristjan Čujec, Ivica Majić, a žoga do slednjega na drugi vratnici ni prišla.

V 16. minuti je gostujoči vratar še v drugo ubranil strel Majića (v prvo je žogo odbil v vratnico, potem v polje), ki je meril s prostega strela, po tem ko je Teo Turk igral z roko. V 17. minuti je Josip Jurić naprej s strelom z leve izsilil kot. V naslednji akciji pa je z izjemnim strelom v stičišče vratnice in prečke matiral Dovča.

Minuto poprej je Litija naredila 5. akumuliran prekršek, sledil jim je tudi Dobovec Pivovarna Kozel. V 18. minuti se je izkazal Damir Puškar, ki je v istem napadu ustavil strel Boruta Ručne in Nikola Jandrića. Ko se je v 19. minuti nenadoma sam pred njim znašel Anže Širok, je bil Puška kapituliral, Litija je izenačila na 1:1.

Zadnjih 20 sekund je bilo burnih. Najprej je Širok stresel vratnico, a je menil, da je bil nepravilno oviran. Sodnika pa sta za tem zapiskala in dosodila 10-metrovko za Dobovec, ki jo je Aleš Marot pretvoril v gol. „To je bil dogovor. Ker sem štiri poprej zadel, sem izvajal tudi danes. To bom delal, dokler bom zadeval,“ je bil svojega gola vesel Marot, ki je prevzel odgovornost, na teren pa je prišel direktno s klopi, saj poprej na tekmi ni odigral niti sekunde. Še več – to je bil njegov prvi stik z žogo v tem finalu, prvo in drugo tekmo je počival zavoljo kazni.

V 26. minuti je dvakrat proti domačim vratom pomeril Vrhovec, v 28. minuti še Denis Totoškovič. Temu so sledili štirje dobri streli v režiji domačih „kozlov“, a je poizkuse Jurića, Roka Mordeja, Ivice Majića in Žiga Čeha vratar Litije ukrotil. Damir Puškar je svoje kvalitete potrdil v 31. minuti, ko je v paketu obranil žogi po poizkusih Klemna Duščaka in Totoškoviča.

Kdor ga ne da, ga dobi, pa se je potrdilo v 33. minuti. Po izgubljeni žogi Litije (že v obrambni tretjini) je do nje prišel Jurič, ki je neusmiljeno zadel za 3:1. Varovanci trenerja Damirja Pertiča so skušali z igralcem golmanom v polju, a se ni izšlo. Litijsko usodo je zapečatil Kristjan Čujec – z goloma za 4:1 in 5:2.

Dobovec Pivovarna Kozel : FC Litija 5:2 (2:1) (2:1 v zmagah)
1:0 Jurić (17.’), 1:1 Širok (19.’), 2:1 Marot (20.’), 3:1 Jurić (33.’), 4:1 Čujec (34.’), 4:2 Fetić (39.’), 5:2 Čujec (40.’)

Četrta tekma finalne serije, morda zadnja, bo v petek, 11. maja, v Rogaški Slatini.

*foto: futsal.si